Αρχική Ευζωία 5 απλές συνήθειες για να ζήσετε χαρούμενοι και υγιείς

5 απλές συνήθειες για να ζήσετε χαρούμενοι και υγιείς

0
Διαφήμιση

O καθηγητής του Harvard Medical School Sanjiv Chopra MD στο νέο του βιβλίο, The Big Five ($ 25 Amazon.com), ο Δρ Chopra περιγράφει οτι πως 5 απλές συνήθειες των ανθρώπων οφελούν πολύ την ζωή μας και την παρατείνουν. Αυτό το υποστηρίζει μετά από δεκαετίες έρευνας. Για την πλειοψηφία των ανθρώπων, γράφει, κάνοντας αυτές τις απλές συμπεριφορές μέρος της καθημερινής ρουτίνας μας μπορεί να ενισχύσει την υγεία μας, και ίσως επιμηκύνει τη διάρκεια ζωής και της ομορφιάς μας. Παρακάτω, βλέπεται το σχέδιο των πέντε βημάτων που αυτός ονόμασε οδηγό του ανθρώπου για μακροζωία.

 

marina serafeimidou

Γράφει η φυσιοπαθητικός -αισθ. φυτοκοσμετολόγος Μαρία Μαρίνα Σεραφειμίδου

Πίνε καφέ!!!

“Είναι πραγματικά ένα θαύμα συνήθειας, είπε ο Δρ Chopra σε μια συνέντευξη με την υγεία, επισημαίνοντας τις χιλιάδες μελέτες σχετικά με τα οφέλη για την υγεία του καφέ. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που πίνουν καλής ποιότητας καφέ έχουν χαμηλότερο κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2 ,τη νόσο του Πάρκινσον σε και καρκίνο του ήπατος.

Οι μελέτες αυτές δεν αποδεικνύουν ότι ο καφές είναι ο λόγος για τη μείωση του κινδύνου σε αυτές τις αρώστιες αλλά … θα μπορούσε να είναι και κάποιο άλλο στοιχείο που συνδέεται με τον τρόπο ζωής του λάτρη καφέ»

kafes

Όμως, μια μελέτη του 2012 που δημοσιεύθηκε στο New England Journal of Medicine, που ανέλυσε στοιχεία από 400.000 ανθρώπους σε μια περίοδο 14 ετών, βρήκε ότι το συνολικό ποσοστό θνησιμότητας ήταν 15% χαμηλότερος για τις γυναίκες που έπιναν έξι παρα δύο φλιτζάνια καφέ την ημέρα, και 10 % χαμηλότερο για τους άνδρες που έπιναν το εν λόγω ποσό.

Απλά δεν πίνουντον καφέ τους πάρα πολύ ζεστό.Μια πρόσφατη ανάλυση της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας δείχνει ότι ο πολύς ζεστός καφές (ή οποιοδήποτε ζεστό ρόφημα) συνδέεται με υψηλότερο κίνδυνο καρκίνου του οισοφάγου.

Άσκηση….Άσκηση

askisi

Γνωρίζουμε όλοι τα προνόμια της φυσικής δραστηριότητας, και «όλοι έχουμε την επιλογή να το κάνω ή όχι,” ο Δρ Chopra επισημαίνει. Στο βιβλίο του, αναφέρει μια μεγάλη επισκόπηση της έρευνας που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό PLoS Medicine που αποκάλυψε ότι 150 λεπτά γρήγορο περπάτημα την εβδομάδα συσχετίστηκε με αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης των 3,5 έως 4,5 χρόνια. Αλλά δεν έχει σημασία τι θα κάνεις, αρκεί να κάνεις κάτι, λέει ο Δρ Chopra.

Πάρτε βιταμίνη D σας

vitamini

Ο Δρ Chopra συνιστά ότι όλοι οι υγιείς ενήλικες πρέπει να ρωτάνε το γιατρό τους για τεστ βιταμίνης D. Ο ίδιος επισημαίνει στο βιβλίο του ότι περίπου το 25% των Αμερικανών έχουν ανεπαρκή ποσότητα D, και ένα άλλο 39% είναι ανεπαρκές. Η ανεπάρκεια βιταμίνης D συνδέεται με μια σειρά από ιατρικά θέματα, συμπεριλαμβανομένης της σκλήρυνσης κατά πλάκας, καρδιακή νόσο, και διαβήτη τύπου 2. “Η βιταμίνη D3 είναι το μόνο συμπλήρωμα παίρνω τακτικά», γράφει.

Διαβάστε επίσεις:http://www.health.com/mind-body/vitamin-d-health-risks

Φάτε ξηρούς καρπούς

Μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο του καρκίνου του παγκρέατος, καρδιακή νόσο, εγκεφαλικό επεισόδιο και πρόωρο θάνατο με μόνο μια χούφτα καρύδια την ημέρα, λέει ο Δρ Chopra. Ο ίδιος αναφέρεται σε αυτούς ως «μικρογραφία καταστημάτων υγιεινής διατροφής», δεδομένου ότι προσφέρουν τα πάντα, από πρωτεΐνες και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα σε αντιοξειδωτικά όπως οι βιταμίνες Β και Ε και βασικά μέταλλα όπως το σελήνιο και μαγνήσιο.

ksirikarpoi

Απλά πηγαίνετε και αγοράστε τα είδη με υψηλή περιεκτικότητα σε μη ανθυγιεινά κορεσμένα λίπη, όπως καρύδια, λέει. Και να έχετε κατά νου και τον έλεγχο του νατρίου είναι το κλειδί! Οι ξηροί καρποί είναι μια σχετικά υψηλής θερμιδικής αξίας σνακ που μπορεί επίσης να έχει πάρα πολύ αλάτι, αν δεν είστε προσεκτικοί…επιλέγετε ανάλατους.

Διαφήμιση