Αρχική Προγράμματα Ε.Κ.Ε. Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ βράβευσε τους πρωταθλητές Ευρώπης 2004

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ βράβευσε τους πρωταθλητές Ευρώπης 2004

0
Διαφήμιση

Τις εγκαταστάσεις του ΙΕΚ ΑΚΜΗ στην Κρήτη επισκέφθηκαν πρόσφατα οι Πρωταθλητές Ευρώπης 2004, με αφορμή τον Φιλανθρωπικό Ποδοσφαιρικό Αγώνα – Φιλικό Αστέρων ανάμεσα στην  “2004 Legend Team” και την  “Inter Forever “, που πραγματοποιήθηκε στο Παγκρήτιο Στάδιο στο Ηράκλειο Κρήτης. Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΑΚΜΗ συμμετείχε ως Χορηγός στον Ποδοσφαιρικό Αγώνα, συνδράμοντας ουσιαστικά στο έργο του Συλλόγου  “Όραμα Ελπίδας”, Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.

 

Ο Τραϊανός Δέλλας, ο Κώστας Κατσουράνης, ο Γιούρκας Σεϊταρίδης βρέθηκαν κοντά στους σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, παραχωρώντας μια Συνέντευξη Τύπου εφ΄όλης της ύλης, κατά τη διάρκεια της οποίας αναφέρθηκαν στον τελικό του Euro 2004, στη σημασία της ομάδας και της ομαδικότητας και στον Φιλανθρωπικό Ποδοσφαιρικό Αγώνα που συμμετείχαν.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Κώστας Κατσουράνης σε ερώτηση σπουδαστή Δημοσιογραφίας : «Το μεγαλύτερο μυστικό για εμένα είναι το κλίμα που είχαμε μέσα στην ομάδα και τα δύο χρόνια που παίξαμε τα προκριματικά για να πάμε στην Πορτογαλία. Γιατί χωρίς να έχουμε καλύτερους ποδοσφαιριστές από τους άλλους φτάσαμε στην κορυφή γιατί ήμασταν ομάδα», ενώ ο Γιούρκας Σεϊταρίδης πρόσθεσε :

«Για να έχει μία ομάδα μία μεγάλη επιτυχία εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Το κλίμα παίζει πάρα πολύ σημαντικό ρόλο, να είναι όλοι δεμένοι μεταξύ τους και με τον προπονητή. Βέβαια η επιτυχία αυτή που σημειώσαμε δεν ήταν μόνο το κλίμα, είχαμε έναν προπονητή πάρα πολύ έξυπνο ο οποίος έβλεπε πολύ μπροστά και επίσης είχαμε πάρα πολύ καλούς παίκτες».

Ο Τραϊανός Δέλλας από την πλευρά του, μιλώντας για το βάρος της επιτυχίας ανέφερε : «Σίγουρα μετά την κατάκτηση του Euro τα πράγματα <<δυσκόλεψαν>> για εμάς γιατί θέλαμε να αποδείξουμε ότι αυτό δεν ήταν τυχαίο. Στο επόμενο Μουντιάλ του 2006 δεν πήγαμε και θεωρώ ότι ο λόγος που δεν πήγαμε ήταν γιατί δεν ξεκινήσαμε καλά τα προκριματικά, ακόμα πετούσαμε στα σύννεφα.

Παρόλα αυτά η μετέπειτα πορεία της εθνικής ομάδας, έδειξε ότι υπήρχε μία σταθερά σε θέμα νοοτροπίας που υπήρχε μέσα στην ομάδα, στο πως διαχειριζόταν τα πράγματα. Το 2008 και το 2010 και το 2012 είδαμε ότι η ομάδα βρέθηκε σε τελικές φάσεις και ίσως αυτό μας έκανε καλό, δηλαδή το να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν φτάνει μόνο μία επιτυχία πρέπει να έχεις και συνέχεια».

Οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ και η Διοίκηση της σχολής βράβευσαν τους Πρωταθλητές Ευρώπης 2004 τιμώντας με αυτό τον τρόπο τόσο τον Ελληνικό Αθλητισμό όσο και την πολυετή συμβολή και συνεισφορά τους στις διεθνείς επιτυχίες της Εθνικής Ελλάδας.

Αποκλειστικά οι σπουδαστές Αθλητικής Δημοσιογραφίας, Δημοσιογραφίας και Φωτογραφίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ στην Κρήτη συμμετείχαν ενεργά στην κάλυψη του μεγάλου αθλητικού γεγονότος, εκπαιδεύτηκαν σε πραγματικές συνθήκες εργασίας και βρέθηκαν δίπλα στους “θρύλους” της Εθνικής Ελλάδος 2004 και στους βετεράνους της Ίντερ Μιλάνου.

Διαφήμιση