Αρχική Τεχνολογία Κατασκευάστηκε τηλεχειριζόμενo μικροσκοπικό έντομο- cyborg…δείτε τα βίντεο

Κατασκευάστηκε τηλεχειριζόμενo μικροσκοπικό έντομο- cyborg…δείτε τα βίντεο

0
Διαφήμιση

Έρευνες πάνω σε έντομα- cyborg (με ενσωματωμένα πάνω τους τεχνητά/ τεχνολογικά τμήματα) είναι σε εξέλιξη εδώ και καιρό, με κατσαρίδες, ακρίδες και τώρα πραγματοποιήθηκε η πρώτη της πτήση πραγματοποίησε τηλεχειριζόμενη λιβελούλα- cyborg.

Οι έρευνες σε έντομα cyborg γίνονται στο πλαίσιο προγράμματος ερευνητών του Charles Stark Draper Laboratory και του Howard Hughes Medical Institute (HHMI) στις ΗΠΑ, ενώ το τελευταίο επίτευγμα ντάσσεται και το συγκεκριμένο πρόγραμμα, ονόματι DragonflEye.

Η λιβελούλα φορά ένα μικρό «σακίδιο» με ηλεκτρονικά τμήματα, αισθητήρες και μια ηλιακή κυψέλη. Μια πηγή φωτός φορτίζει την κυψέλη, που τροφοδοτεί με ενέργεια το «σακίδιο».EYE

Το έντομο κατευθύνεται μέσω παλμών φωτός που διοχετεύονται σε συγκεκριμένους νευρώνες στον εγκέφαλό του- δίνοντας τη δυνατότητα ελέγχου του σε άνθρωπο πιλότο, όπως θα έκανε με ένα drone.

Απώτερος στόχος, σύμφωνα με τους ερευνητές, είναι η χρήση τέτοιων μικροσκοπικών cyborgs για γονιμοποίηση φυτών, παράδοση μικρών φορτίων ή αποστολές αναγνώρισης σε επικίνδυνες ζώνες.

Επίσης, δεν αποκλείεται η χρήση της συγκεκριμένης τεχνολογίας στον τομέα της ιατρικής, για πιο ακριβείς διαγνώσεις, πιο ακριβείς και λεπτεπίλεπτες επεμβάσεις κ.α.

https://www.youtube.com/watch?v=cEpNWpDVgmE

https://www.youtube.com/watch?v=GXEKQrc4BOE

 

 

Πηγές: http://gizmodo.com/this-cyborg-dragonfly-is-the-tiniest-drone-1795720809 http://spectrum.ieee.org/automaton/robotics/drones/drapers-genetically-modified-cyborg-dragonfleye-takes-flight

Διαφήμιση