Αρχική Ενέργεια Η στρατηγική για τους υδρογονάνθρακες

Η στρατηγική για τους υδρογονάνθρακες

0
Διαφήμιση

Νέες σεισμικές έρευνες και επανεπεξεργασία παλαιότερων με στόχο την προσέλκυση επενδυτών καθώς και τη σταδιακή προκήρυξη και άλλων θαλάσσιων και χερσαίων περιοχών περιλαμβάνει μεταξύ άλλων η στρατηγική του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που παρουσίασε ο υπουργός Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στο 2ο διεθνές συνέδριο Πετρελαίου που διοργανώνει το Σωματείο εργαζομένων στα ΕΛΠΕ.

Στόχος, όπως είπε, είναι να διευκολυνθεί το ελληνικό και διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον με παρεμβάσεις στο θεσμικό πλαίσιο που θα λαμβάνουν υπ’ όψιν τις καλύτερες διεθνείς πρακτικές και θα περιορίζουν το χρόνο μεταξύ της εκδήλωσης ενδιαφέροντος και της υπογραφής των συμβάσεων.

Ο κ. Σταθάκης τόνισε ακόμη ότι θα προχωρήσει θεσμική θωράκιση και αποσαφήνιση του θεσμικού ρόλου της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην παρουσία των ΕΛΠΕ στον τομέα τονίζοντας ότι το διεθνές κύρος του ομίλου διευκόλυνε την διαδικασία.

Αναφερόμενος στην κοινή πρόταση που υπέβαλε η εταιρεία με την Exxon Mobil και την Total για έρευνες στον ελληνικό χώρο, είπε ότι η θαλάσσια περιοχή ενδιαφέροντος νοτιοδυτικά της Κρήτης περιλαμβάνει τόσο τμήματα που είχαν προκηρυχθεί παλαιότερα όσο και νέες περιοχές.

Διαφήμιση