Αρχική Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Α.Π.Ε Ενδιαφέρον γερμανικών εταιριών για επενδύσεις σε ΑΠΕ

Ενδιαφέρον γερμανικών εταιριών για επενδύσεις σε ΑΠΕ

0
Διαφήμιση

Επιχειρηματική αποστολή και ημερίδα με θέμα «Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και Ενσωμάτωση στο Δίκτυο της Ελλάδας», που θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη την Τρίτη 20 Ιουνίου 2017 στο Mediterranean Palace Hotel, διοργανώνει το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας που αναλαμβάνει το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας.

Οκτώ γερμανικές εταιρίες, οι οποίες θα συμμετάσχουν στην επιχειρηματική αποστολή στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, εκδηλώνοντας το ενδιαφέρον τους για συνέργειες με Ελληνες επιχειρηματίες.

Στην ημερίδα της Θεσσαλονίκης, εξειδικευμένοι Ελληνες και Γερμανοί εισηγητές θα αναλύσουν το θεσμικό πλαίσιο για επενδύσεις στις ΑΠΕ, καθώς και τις δυνατότητες εφαρμογής και τις προοπτικές χρήσης νέων τεχνολογιών στην Ελλάδα. Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί εκπρόσωποι της αγοράς με εξειδίκευση στον τομέα των ΑΠΕ, καθώς και παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης και της πολιτικής.

Οπως αναφέρεται από το Επιμελητήριο, «Η Ελλάδα διαθέτει ένα μεγάλο δυναμικό από ΑΠΕ, στην ηπειρωτική καθώς και στη νησιωτική χώρα, όμως λόγω της μη σταθερούς ροής των ΑΠΕ, η αξιοποίηση της δυναμικότητας και η ενσωμάτωση αυτών στο δίκτυο ήταν στο παρελθόν προβληματική. Πλέον, το θέμα αυτό ξεπεράστηκε καθότι εφαρμόστηκαν ώριμες τεχνολογίες οι οποίες οδήγησαν σε ασφαλείς λύσεις ενσωμάτωσης».

Σημειώνεται ότι, η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν, καθώς και ότι περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, αλλά και τη δήλωση συμμετοχής στην ημερίδα, που θα πρέπει να συμπληρώσει κάθε ενδιαφερόμενος, διατίθενται από την ιστοσελίδα του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου http://griechenland.ahk.de/gr.

Διαφήμιση