Αρχική Καταστροφές Στερεύουν τα ποτάμια στην Ιταλία λόγω καύσωνα και λειψυδρίας!

Στερεύουν τα ποτάμια στην Ιταλία λόγω καύσωνα και λειψυδρίας!

0
Διαφήμιση

Πολλές περιοχές της Ιταλίας αντιμετωπίζουν εκτεταμένη ξηρασία λόγω έλλειψης βροχοπτώσεων και υψηλών θερμοκρασιών. Η κυβέρνηση έχει κηρύξει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στις περιοχές γύρω από τις πόλεις Πάρμα και Πιατσέντζα, στην περιοχή την επαρχία Εμίλια-Ρομάνια.

Το μέτρο έχει ληφθεί “ως συνέπεια της τρέχουσας κρίσης του νερού, λόγω της μακράς περιόδου ξηρασίας από το φθινόπωρο του 2016, που επιδεινώθηκε από τις υψηλές θερινές θερμοκρασίες και τις μεγάλες ροές τουριστών”, αναφέρει επίσημη δήλωση. Συνολικά 8.650.000 ευρώ θα διατεθούν στις δυο περιοχές.

Οι θερμοκρασίες στη χώρα είναι 1,9 βαθμούς υψηλότερες από το μέσο όρο της εποχής. Πολλές περιφέρειες ζήτησαν βοήθεια από το Υπουργείο Γεωργίας και την κυβέρνηση.

italia 3

Ο ποταμός Po στην περιοχή του Πιεμόντε είναι 65% χαμηλότερος από τον εποχιακό μέσο όρο. Οι δημάρχοι και οι διοικητές των περιφερειών εκδίδουν μέτρα για την αντιμετώπιση της έκτακτης ανάγκης.

Η Βιρτζίνια Ράγκι, δήμαρχος της Ρώμης, έχει εκδώσει εντολή που απαιτεί από τους πολίτες να περιορίζουν την περιττή χρήση νερού, συμπεριλαμβανομένου του νερού που χρησιμοποιείται για την άρδευση κήπων, για να πλένουν τα αυτοκίνητα και να γεμίζουν πισίνες.

“Το νερό είναι ένας πολύτιμος πόρος που πρέπει πάντα να προστατεύεται, ειδικά όταν υπάρχει μείωση των πηγών τροφοδοσίας. Θέλουμε να αποτρέψουμε τους πολίτες να αντιμετωπίζουν δυσκολίες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού που οφείλονται στην κακή διαθεσιμότητα νερού “, ανέφερε.

italia 4

“Η ποσότητα των βροχοπτώσεων, ή μάλλον ο μέσος όρος σε έξι μήνες ήταν 300 χιλιοστά με μόνο 50 βροχερές ημέρες”, εξηγεί η Franca Mangiati, διευθύντρια στο Παρατηρητήριο των Ρωμαϊκών Κολλεγίων.

“Πρακτικά, το 2017, είχαμε το ένα τρίτο της βροχής από ότι συνήθως έχουμε στη Ρώμη. Παρόμοια περίπτωση αυτού του είδους, με έξι συνεχείς μήνες έλλειψης βροχής, δεν θυμάται στη Ρώμη “, πρόσθεσε. Οι περιφέρειες Βένετο, Σαρδηνία, Εμίλια-Ρομάνια και Τοσκάνη έχουν δηλώσει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η Coldiretti, η ένωση Ιταλών παραγωγών τροφίμων, προειδοποίησε ότι η γεωργική παραγωγή κινδυνεύει, συμπεριλαμβανομένων των λαχανικών, των φρούτων, των δημητριακών, των τοματών, των ηλιάνθων και των αμπελώνων.

italia 1

Ο δήμαρχος του Bassano del Grappa, στην περιοχή της Vicenza που υπέστη ξηρασία, έχει υπογράψει διάταγμα που απαγορεύει τη χρήση πόσιμου νερού σε κήπους, ιδιωτικές πισίνες ή σε καθαρισμό εξωτερικών χώρων.

Πηγές: http://www.lastampa.it/2017/06/23/esteri/lastampa-in-english/state-of-emergency-declared-in-parts-of-italy-due-to-drought-V7qgIM89k4CmG0uLopjyCI/pagina.html http://www.italianinsider.it/?q=node/5549

Διαφήμιση