Αρχική Τεχνολογία Δημιούργησαν ρομπότ που σιδερώνει ρούχα! Δείτε το βίντεο

Δημιούργησαν ρομπότ που σιδερώνει ρούχα! Δείτε το βίντεο

0
Διαφήμιση

Με την πρόοδο της τεχνητής νοημοσύνης είναι μόνο θέμα χρόνου πριν αρχίσουν τα ρομπότ να αναλαμβάνουν περισσότερες ανθρώπινες εργασίες… τώρα φαίνεται τα ανδροειδή ότι μπορούν να πάρουν καλά και τις δουλειές μας στο σπίτι, καθώς οι επιστήμονες έανέπτυξαν ένα ρομπότ που μπορεί να σιδερώσει τα ρούχα!

 

Το ύψους 1,8 μέτρων ρομπότ με την ονομασία ΤΕΟ, το οποίο ζυγίζει περίπου 80 κιλά, διαθέτει μια κάμερα στο κεφάλι του, που «σαρώνει» το ρούχο πάνω στη σιδερώστρα, δημιουργώντας μια υψηλής ανάλυση τρισδιάστατη αναπαράστασή του.

Στη συνέχεια, με τον κατάλληλο αλγόριθμο ανιχνεύει τυχόν ζάρες ή άλλες ανωμαλίες στο ρούχο, ώστε να τις σιδερώσει αργά με το σίδερο.

Οι ερευνητές του Εργαστηρίου Ρομποτικής του Πανεπιστημίου της Μαδρίτης Κάρλος 3, με επικεφαλής τον Χουάν Βικτόρες, σύμφωνα με το “New Scientist”, είχαν πρωτοπαρουσιάσει το ΤΕΟ το 2012. Τότε ανέβαινε σκάλες και άνοιγε πόρτες, τώρα εμπλούτισε το «ρεπερτόριό» του με το σιδέρωμα.

Τα επόμενα καθήκοντα του ρομπότ θα είναι να μάθει να βοηθά στην κουζίνα με το μαγείρεμα και άλλες δουλειές. Τελικός στόχος των ερευνητών είναι το ΤΕΟ να μαθαίνει να κάνει οτιδήποτε απαιτεί ένα νοικοκυριό, απλώς βλέποντας τους ανθρώπους πώς το κάνουν.

“Το TEO είναι κατασκευασμένο για να κάνει ό, τι κάνουν οι άνθρωποι όπως κάνουν οι άνθρωποι”, λέει ο Βικτόρες. Ο ίδιος και οι συνάδελφοί του θέλουν το TEO να είναι σε θέση να αναλάβει και άλλα οικιακά καθήκοντα, όπως βοηθώντας στην κουζίνα. Ο απώτερος στόχος τους είναι να μπορεί το TEO να μάθει πώς να κάνει ένα έργο παρακολουθώντας ανθρώπους που δεν διαθέτουν τεχνική εμπειρογνωμοσύνη.

“Θα έχουμε ρομπότ TEO στα σπίτια μας. Είναι απλώς θέμα του ποιος θα το κάνει πρώτα “, λέει ο Victores.

https://www.youtube.com/watch?v=20NR3SPR5X4

 

 

Πηγές: https://www.newscientist.com/article/2138264-this-handy-robot-will-iron-your-clothes-so-you-dont-have-to/ http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-4628442/Robot-IRONS-CLOTHES-developed.html http://www.roboticgizmos.com/teo-robot-can-iron-clothes/

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here