Αρχική Πολιτισμός Υποτροφίες HELMEPA: Έως τις 2 Ιουνίου οι αιτήσεις

Υποτροφίες HELMEPA: Έως τις 2 Ιουνίου οι αιτήσεις

0
Διαφήμιση

Συνολικά τρεις υποτροφίες ύψους 15.000 ευρώ η κάθε μία για μονοετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών επιπέδου Master’s, για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018, σε χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (εκτός Ελλάδας) προσφέρει η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος – HELMEPA. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται έως τις 2 Ιουνίου.

Οι υποτροφίες δίνονται στη μνήμη των αείμνηστων Γιώργου Π. Λιβανoύ, Ιδρυτή της, Καπετάν Βασίλη Κ. Κωνσταντακόπουλου, Επιτίμου Προέδρου της και Σταύρου Νταϊφά, Ιδρυτικού της Μέλους, στους εξής κλάδους:

Ναυτιλιακές σπουδές, στη μνήμη του Γιώργου Π. Λιβανού. Προτεραιότητα θα δοθεί σε νέους/νέες, τέκνα Ελλήνων ναυτικών.

Περιβαλλοντικές επιστήμες, στη μνήμη του Καπετάν Βασίλη Κ. Κωνσταντακόπουλου. Προτεραιότητα θα δοθεί σε νέους/νέες, που έχουν υπάρξει μέλη των περιβαλλοντικών προγραμμάτων «Παιδική HELMEPA» και «Ναυτίλοι».

Ναυπηγική – Θαλάσσια Μηχανική και Τεχνολογία, στη μνήμη του Σταύρου Νταϊφά. Η Υποτροφία είναι ευγενική χορηγία της κόρης του, κας Ειρήνης Νταϊφά, Ειδικής Γραμματέως του Διοικητικού Συμβουλίου της HELMEPA.

Δεκτοί ως υποψήφιοι είναι νέοι/ες μέχρι 27 ετών, οι οποίοι δεν λαμβάνουν υποτροφία από άλλη πηγή και είναι κάτοχοι πτυχίου Ελληνικού Α.Ε.Ι. με βαθμό τουλάχιστον «Λίαν Καλώς» (7,5) δεόντως επικυρωμένο. Επίσης, λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος απόκτησης του πτυχίου και η σειρά κατάταξης μεταξύ των αποφοίτων της σειράς τους, για την οποία θα πρέπει να προσκομίζεται σχετική βεβαίωση από τη Γραμματεία της Σχολής (π.χ. 15ος/η από 56), καθώς και η οικονομική τους κατάσταση. Όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις αναγράφονται στην ιστοσελίδα των Ναυτίλων της HELMEPA www.helmepacadets.gr

Η αίτηση και τα απαραίτητα δικαιολογητικά πρέπει να αποσταλούν μέχρι την 2 Ιουνίου 2017 στην Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος – HELMEPA, Περγάμου 5, Ν. Σμύρνη 17121 (τηλ. 210 9343088) με την ένδειξη της συγκεκριμένης Υποτροφίας για την οποία υποβάλλονται.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣωκ. Φάμελλος: Η προστασία της φύσης δεν αποτελεί τροχοπέδη για την ανάπτυξη
Επόμενο άρθροΛέσχη Αρχιμαγείρων: Από την Πίνδο στο Βουνό του Αριστοτέλη