Αρχική Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Α.Π.Ε Το 66% της ηλεκτρικής ενέργειας παράγεται από ανανεώσιμες πηγές στον Καναδά

Το 66% της ηλεκτρικής ενέργειας παράγεται από ανανεώσιμες πηγές στον Καναδά

0
Διαφήμιση

Ο Καναδάς παρήγαγε περίπου το 66 % της ηλεκτρικής του ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, σύμφωνα με νέα έκθεση, αναδεικνύοντας την εν λόγω χώρα ως το δεύτερο μεγαλύτερο παραγωγό υδροηλεκτρικής ενέργειας στον κόσμο, που αντιπροσωπεύει το 10% παγκοσμίως.

 

Το 60% του ηλεκτρισμού παρήχθη από υδροηλεκτρική ενέργεια, και το υπόλοιπο 6% από αιολική, ηλιακή και βιομάζα, αναφέρει η έκθεση της Εθνικής Επιτροπής Ενέργειας. Εξάλλου, η χώρα αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο παραγωγό υδροηλεκτρικής ενέργειας του κόσμου, αντιπροσωπεύοντας το 10% της παγκόσμιας παραγωγής.

Μόλις πέντε άλλες χώρες στον κόσμο παράγουν συγκρίσιμο ποσό ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, η Νορβηγία, η Δανία, η Νέα Ζηλανδία, η Βραζιλία και η Αυστρία.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας «γίνονται όλο και πιο ανταγωνιστικές από πλευράς κόστους» και οι χαμηλές τους εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα «έχουν επίσης ευθυγραμμιστεί με τις τρέχουσες προτεραιότητες πολιτικής».

«Ως εκ τούτου, η αυξημένη υιοθέτηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αναμένεται να συνεχιστεί στον Καναδά και στο εξωτερικό», καταλήγει η έκθεση.

Αρκετά έργα υπεράκτιας αιολικής ενέργειας έχουν προταθεί ή ήδη σχεδιάζονται τόσο στις ανατολικές, όσο και στις δυτικές ακτές του Καναδά. Η παραγωγή αιολικής ενέργειας της χώρας αυξήθηκε κατά 20 φορές μεταξύ 2005 και 2015.

Οι άλλες πηγές ενέργειας δεν έχουν ιδιαίτερα μεγάλο μερίδιο στο ενεργειακό μείγμα της δεύτερης μεγαλύτερης σε έκταση χώρας του πλανήτη, με τη βιομάζα να είναι υπεύθυνη για το 2% της ενεργειακής παραγωγής και την ηλιακή μόλις για το 0,5%. Ωστόσο, η εκμετάλλευση της γεωθερμικής ενέργειας σε μεγάλη κλίμακα ίσως είναι δυνατή στα ανοικτά των δυτικών ακτών του Καναδά, σε μια περιοχή του Ειρηνικού Ωκεανού με έντονη σεισμική και ηφαιστειακή δραστηριότητα.

 

 

Πηγές: http://www.independent.co.uk/news/world/americas/canada-electricity-renewable-energy-66-per-cent-hydro-biomass-wind-fossil-fuels-environment-friendly-a7715166.html https://futurism.com/canada-officially-generated-more-than-half-its-annual-energy-needs-from-renewables/ https://thebreakaway.wordpress.com/2017/05/03/canada-produces-66-of-its-electricity-from-renewables/ https://www.thestar.com/news/canada/2017/05/02/two-thirds-of-canadas-electricity-now-comes-from-renewable-energy.html

Διαφήμιση