Αρχική Ενέργεια Το 2030 θα κυκλοφορούν μόνο ηλεκτρικά οχήματα στην Ινδία

Το 2030 θα κυκλοφορούν μόνο ηλεκτρικά οχήματα στην Ινδία

0
Διαφήμιση

Η κυβέρνηση της Ινδίας επεξεργάζεται σχέδιο για την παροχή κινήτρων στους καταναλωτές ώστε να αγοράσουν ηλεκτρικά οχήματα με στόχο το 100% του στόλου να αποτελείται μόνο από ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το 2030.

 

Ο Υπουργός Ενέργειας, Άνθρακα και Νέα & Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας Piyush Goyal δήλωσε πρόσφατα ότι η κυβέρνησή του εξετάζει καινοτόμους τρόπους να αγοράζουν τα ηλεκτρικά οχήματα χωρίς να χρειάζονται επιδοτήσεις.

Ο υπουργός μοιράστηκε μερικές από τις σκέψεις που επεξεργάστηκε η κυβέρνηση και διευκρίνισε ότι τίποτα δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα.

«Θα εισάγουμε και προωθήσουμε τα ηλεκτρικά οχήματα σε πολύ μεγάλο βαθμό και θα τα καταστήσουμε αυτάρκη. Η ιδέα είναι ότι μέχρι το 2030 δεν θα πωλείται στη χώρα ούτε ένα βενζινοκίνητο ή πετρελαιοκίνητο αυτοκίνητο», δήλωσε ο Γκογιάλ.

Σύμφωνα με τον Γκογιάλ, η βιομηχανία ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα χρειαστεί μεταξύ δύο και τριών ετών κυβερνητικής βοήθειας, αλλά πρόσθεσε ότι αναμένει πως στη συνέχεια η ζήτηση των οχημάτων θα είναι αρκετή για να σταματήσουν οι επιδοτήσεις.

«Θέλουμε να δούμε τη βιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων να λειτουργεί ανεξάρτητα», συμπλήρωσε ο Γκογιάλ.

Η χρήση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα ενθαρρυνθεί με τη θέσπιση ευνοϊκών δανείων για αγορές, τη μείωση των φόρων για τους κατασκευαστές τέτοιων αυτοκινήτων, καθώς και φορολογικές ελαφρύνσεις για όσους τα χρησιμοποιούν ως ταξί, μεταξύ άλλων μέτρων.

Η Ινδία σκοπεύει να μειώσει το κόστος εισαγωγής πετρελαίου κατά 50% μέχρι το 2030, καθώς και να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, στο πλαίσιο της δέσμευσής της στη συνθήκη του Παρισιού για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, η επιδότηση ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων που θα προσφερθεί στη βιομηχανία αυτοκινήτων μέχρι το 2020 θα βοηθήσει τη χώρα να εξοικονομήσει περίπου 11 δισεκατομμύρια δολάρια από το κόστος των καυσίμων.

Η Ινδία ταλανίζεται από έντονα προβλήματα ρύπανσης, έχοντας ξεπεράσει την Κίνα σε πρόωρους θανάτους που σχετίζονται με την ατμοσφαιρική ρύπανση, σύμφωνα με έκθεση της Greenpeace του 2015.

 

 

Πηγές: http://indianexpress.com/article/blogs/100-electric-vehicle-mobility-by-2030-is-india-really-prepared-for-it/ http://economictimes.indiatimes.com/news/industry/auto/news/industry/india-aims-to-become-100-e-vehicle-nation-by-2030-piyush-goyal/articleshow/51551706.cms https://cleantechnica.com/2017/04/21/india-considers-100-electric-vehicles-2030/

Διαφήμιση