Αρχική Ενέργεια Προς συνεργασία ExxonMobil – ΕΛΠΕ για υδρογονάνθρακες;

Προς συνεργασία ExxonMobil – ΕΛΠΕ για υδρογονάνθρακες;

0
Διαφήμιση

Συνάντηση με εκπροσώπους των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ), της ExxonMobil και της Total είχε  ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης. Εξάλλου, ο αμερικανικός κολοσσός εξετάζει τη είσοδό του στην έρευνα στις περιοχές του Ιονίου και αναμένονται ανακοινώσεις για συνεργασία με τα ΕΛΠΕ.

Ο Αντιπρόεδρος ενημέρωσε για τη διαδικασία μετάβασης της ελληνικής οικονομίας, από την ύφεση στην ανάπτυξη καθώς και για την στρατηγική εξόδου της χώρας από τα μνημόνια, τονίζοντας τις ισχυρές επενδυτικές προοπτικές της Ελλάδας.

Ο κ. Δραγασάκης επισήμανε, επίσης, ότι η Κυβέρνηση εξετάζει με συστηματικό τρόπο τις δυνατότητες αξιοποίησης του φυσικού πλούτου της χώρας, πάντα με όρους περιβαλλοντικής προστασίας, διαφάνειας και μεγιστοποίησης του οφέλους για την Κοινωνική Ασφάλιση.

Τα στελέχη της ExxonMobil βρίσκονται στην Αθήνα προκειμένου να οριστικοποιήσουν τη συνεργασία με τον όμιλο των Ελληνικών Πετρελαίων για έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων.

Η αμερικανική εταιρεία έχει ήδη αναλάβει μία σημαντική παραχώρηση θαλάσσιας περιοχής στην Κύπρο -εξέλιξη που σηματοδότησε και την είσοδό της στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου- συζητά για την είσοδό της στην έρευνα στις περιοχές του Ιονίου, πιθανώς και νοτίως της Κρήτης.

Διαφήμιση