Αρχική Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Α.Π.Ε Οι ΑΠΕ δημιούργησαν θέσεις εργασίας για 9,8 εκατομμύρια άτομα!

Οι ΑΠΕ δημιούργησαν θέσεις εργασίας για 9,8 εκατομμύρια άτομα!

0
Διαφήμιση

Ο Διεθνής Οργανισμός για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (IRENA) γνωστοποίησε στην ετήσια επισκόπηση του 2017 ότι περισσότερα από 9,8 εκατομμύρια άτομα απασχολήθηκαν στις ΑΠΕ, ενώ προέβλεψε ότι η βιομηχανία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας θα μπορούσε να απασχολήσει 24 εκατομμύρια άτομα έως το 2030, παγκοσμίως.

 

“Η πτώση των δαπανών και οι ευνοϊκές πολιτικές καθιστούν δυνατή την ανάπτυξη των επενδύσεων και της απασχόλησης στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας παγκοσμίως, σε σχέση με την πρώτη ετήσια αξιολόγηση της IRENA το 2012, όταν καταγράφτηκε η απασχόληση επτά εκατομμύρια άνθρωποι στον κλάδο”, δήλωσε ο γενικός διευθυντής της IRENA Adnan Z. Amin.

“Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, για παράδειγμα, ο αριθμός των θέσεων εργασίας στον τομέα της ηλιακής ενέργειας και των αιολικών πάρκων έχει υπερδιπλασιαστεί, ενώ μόνο στη ηλιακή βιομηχανία εργάζονται περισσότερα από τρία εκατομμύρια θέσεις εργασίας σήμερα..

Η ετήσια επισκόπηση δείχνει ότι η παγκόσμια απασχόληση στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, εξαιρουμένης της υδροηλεκτρικής ενέργειας, ανήλθε σε 8,3 εκατομμύρια το 2016.

Αν προστεθούν και οι άμεσα απασχολούμενοι στην υδροηλεκτρική ενέργεια, τότε ο συνολικός αριθμός θέσεων εργασίας ανανεώσιμης ενέργειας φτάνει τα 9,8 εκατομμύρια.

Η Κίνα, η Βραζιλία, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ινδία, η Ιαπωνία και η Γερμανία διαθέτουν τις περισσότερες θέσεις εργασίας στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Στην Κίνα, 3,64 εκατομμύρια άνθρωποι εργάστηκαν στον τομέα της ανανεώσιμης ενέργειας το 2016, σημειώνοντας αύξηση 3,4% από το 2015.

Σύμφωνα με την έκθεση, τα φωτοβολταϊκά ήταν ο μεγαλύτερος εργοδότης το 2016, με 3,1 εκατομμύρια θέσεις εργασίας, σημειώνοντας αύξηση 12% από το 2015, κυρίως στην Κίνα, τις ΗΠΑ και την Ινδία.

Στις ΗΠΑ, οι θέσεις εργασίας στην ηλιακή βιομηχανία αυξήθηκαν 17 φορές ταχύτερα από ό,τι η συνολική οικονομία, σημειώνοντας αύξηση κατά 24,5% από το προηγούμενο έτος.

Οι πολυάριθμες νέες εγκαταστάσεις αιολικής ενέργειας συνέβαλαν στην αύξηση κατά 7% της παγκόσμιας απασχόλησης στην αιολική ενέργεια, ανεβάζοντας την στις 1,2 εκατομμύρια θέσεις εργασίας.

Η Βραζιλία, η Κίνα, οι ΗΠΑ και η Ινδία ήταν επίσης οι βασικές αγορές εργασίας στη βιοενέργεια, με τα βιοκαύσιμα να είναι υπεύθυνα για 1,7 εκατομμύρια θέσεις εργασίας, η βιομάζα για 700.000 και το βιοαέριο για 300.000 θέσεις εργασίας.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, το 62% των θέσεων εργασίας βρίσκεται στην Ασία σε σύγκριση με το 2013 που οι θέσεις δεν ξεπερνούσαν το 50%

 

 

Πηγές: https://www.bloomberg.com/news/articles/2017-05-23/renewable-energy-powers-jobs-for-almost-10-million-people http://www.triplepundit.com/2017/05/clean-energy-employs-almost-10-million-people-worldwide/ http://www.cnbc.com/2017/05/24/9-point-8-million-people-employed-by-renewable-energy-according-to-new-report.html

Διαφήμιση