Αρχική Υγεία - Διατροφή Τα πιο κλαψιάρικα μωρά στον κόσμο είναι σε ΗΠΑ, Βρετανία Καναδά και...

Τα πιο κλαψιάρικα μωρά στον κόσμο είναι σε ΗΠΑ, Βρετανία Καναδά και Ιταλία!

0
Διαφήμιση

Τα μωρά κλαίνε περισσότερο στη Βρετανία, τον Καναδά, την Ιταλία και την Ολλανδία από ό,τι σε άλλες χώρες, σε αντίθεση με τα νεογνά στη Δανία, τη Γερμανία και την Ιαπωνία που κλαίνε και κάνουν φασαρία λιγότερο.

Τα μωρά ανά τον κόσμο κλαίνε κατά μέσο όρο περίπου δύο ώρες τη μέρα, κατά τις δύο πρώτες εβδομάδες, μετά τη γέννησή τους. Όμως, μωρό από μωρό διαφέρει πολύ: κάποια δεν κλαίνε πάνω από μισή ώρα τη μέρα, ενώ μερικά κλαίνε πάνω από πέντε ώρες.

Γενικά, τα μωρά φθάνουν στο αποκορύφωμα του κλάματος (δύο ώρες και 15 λεπτά) την έκτη εβδομάδα, ενώ έως τη 12η εβδομάδα της ζωής τους το κλάμα μειώνεται στη μία ώρα και δέκα λεπτά τη μέρα, κατά μέσο όρο.

Αυτά προκύπτουν από μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα (μετα-ανάλυση), που έλαβε υπόψη της στοιχεία από έρευνες που έχουν γίνει σε διάφορες χώρες για συνολικά 8.700 μωρά.

Η μελέτη δείχνει ότι τα μωρά δεν κλαίνε το ίδιο σε όλες τις χώρες. Το περισσότερο κλάμα κάνουν τα μωρά στη Βρετανία, στον Καναδά, στην Ιταλία και στην Ολλανδία, ενώ αντίθετα το λιγότερο στη Δανία, στη Γερμανία και στην Ιαπωνία.

Τα υψηλότερα επίπεδα κολικών -κλάμα για πάνω από τρεις ώρες τουλάχιστον τρεις μέρες την εβδομάδα- έχουν τα μωρά στη Βρετανία (το 28% των μωρών κατά τις πρώτες δύο εβδομάδες), ενώ τα χαμηλότερα στη Δανία (μόλις το 5,5% των μωρών).

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Ντίτερ Βόλκε του Πανεπιστημίου του Γουόργουικ, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό περιοδικό παιδιατρικής “Journal of Pediatrics”.

 

 

Πηγές: http://af.reuters.com/article/worldNews/idAFKBN1750N2 http://nltimes.nl/2017/04/03/dutch-infants-cry-less-british-babies-germans http://metro.co.uk/2017/04/03/british-newborn-babies-cry-more-than-in-any-other-country-on-the-planet-6549849/ http://www.huffingtonpost.co.uk/entry/british-babies-crying-chart_uk_58e21d62e4b0b3918c84b241

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here