Αρχική Προγράμματα Ε.Κ.Ε. Νέα χορηγία ετήσιας υποτροφίας από τον όμιλο Εταιριών ΗΡΑΚΛΗΣ

Νέα χορηγία ετήσιας υποτροφίας από τον όμιλο Εταιριών ΗΡΑΚΛΗΣ

0
Διαφήμιση

Ετήσια υποτροφία σε διπλωματούχο μηχανικό Α.Ε.Ι. για Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας προσέφερε ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ, συνεπής στη δέσμευσή του να βρίσκεται δίπλα στις τοπικές κοινωνίες και να επενδύει στην εκπαίδευση σημαντικών ομάδων κοινού, όπως οι νέοι.

Η απονομή της εν λόγω υποτροφίας πραγματοποιήθηκε χθες στο Βόλο στην τελετή ορκωμοσίας της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, παρουσία της ακαδημαϊκής κοινότητας, δημοσιογράφων και ανθρώπων της εταιρίας.

Ειδικότερα, με κεντρικό μέλημα να συνεισφέρει και να διευκολύνει τους νέους να αναπτύξουν τις γνώσεις και ικανότητές τους και να υλοποιήσουν τις φιλοδοξίες τους, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ προχώρησε στην χορηγία υποτροφίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Κατόπιν αξιολόγησης των αιτήσεων από την τριμελή επιτροπή που ορίστηκε από την Κοσμητεία της Πολυτεχνικής Σχολής, επιλέχθηκε η υπότροφος για το Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα 2016-2017 «Διαχείριση Έργων, Συγκοινωνιακός και Χωρικός Σχεδιασμός» των τμημάτων Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης και Πολιτικών Μηχανικών, με κριτήρια την εξαιρετική ακαδημαϊκή επίδοση, την εντοπιότητα και το οικογενειακό εισόδημα.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Καθηγητής Γεώργιος Πετράκος δήλωσε «Η υποτροφία αυτή αποτελεί μέρος ενός Μνημονίου Συνεργασίας που έχει υπογραφεί από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και την εταιρία ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ και δείχνει έμπρακτα την εμπιστοσύνη του παραγωγικού τομέα της οικονομίας στην ποιότητα και το επίπεδο σπουδών, αλλά και το επιστημονικό δυναμικό της Πολυτεχνικής Σχολής του Ιδρύματος.

Η στήριξη της αριστείας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας από την ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ είναι ένα πρώτο βήμα μιας ευρύτερης συνεργασίας και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και για άλλες μεγάλες επιχειρήσεις».

Ο Κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής, Καθηγητής Αθανάσιος Λουκάς, ευχαρίστησε την εταιρία για τη χορήγηση της υποτροφίας και τόνισε ότι θα πρέπει να εντατικοποιηθεί η συνεργασία της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και της εταιρίας ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ μέσα από τις δράσεις που προβλέπονται στο Μνημόνιο Συνεργασίας.

«Η Πολυτεχνική Σχολή και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας έχει το επιστημονικό δυναμικό, γνώση, ερευνητική εμπειρία και υποδομές ώστε σε συνεργασία με την εταιρία να αντιμετωπιστούν προβλήματα και προκλήσεις, ιδιαίτερα σε θέματα που απασχολούν την κοινωνία του Βόλου».

«Με 90 χρόνια παρουσίας στο Βόλο, νιώθουμε ότι αποτελούμε ενεργό μέρος της επιχειρηματικής κοινότητας της πόλης και του τοπικού κοινωνικού ιστού. Θεωρούμε καθήκον μας, τώρα περισσότερο από ποτέ, να στηρίζουμε με πράξεις τους νέους ανθρώπους που παρά τις δυσκολίες επιδιώκουν την προσωπική τους ανάπτυξη και διεκδικούν τα όνειρά τους.

Πιστεύουμε στη διαρκή επιμόρφωση προκειμένου οι νέοι να έχουν τη δυνατότητα να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητά τους σε μια αγορά εργασίας όπου οι απαιτήσεις για άρτια καταρτισμένο και εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό αυξάνονται ολοένα και περισσότερο» ανέφερε η Διευθύντρια Επικοινωνίας και Δημόσιων Σχέσεων του Ομίλου Εταιριών ΗΡΑΚΛΗΣ, κα Εύη Ιωαννίδου, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η χρηματοδότηση της υποτροφίας εντάσσεται στο πλαίσιο μίας ευρύτερης γόνιμης συνεργασίας που έχει αναπτύξει ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με στόχο να προσφέρει υποστήριξη, κατάρτιση και τεχνογνωσία σε νέους, δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο μακροπρόθεσμα οφέλη για όλους.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here