Αρχική Ευζωία Hellenic Historic Route: Ανάδειξη ελληνικού ιστορικού δρόμου

Hellenic Historic Route: Ανάδειξη ελληνικού ιστορικού δρόμου

0
Διαφήμιση

Οι δρόμοι μας είναι η ιστορία μας. Η Ελλάδα επιλέγει το δικό της ιστορικό δρόμο. Οι πατεράδες μας και οι παππούδες μας, όλοι έχουν να διηγηθούν γεγονότα και στιγμιότυπα που κάποτε συνέβησαν στο δρόμο.

Ποιος αλήθεια δεν θυμάται το πέρασμα της Κακιάς Σκάλας, του Αχλαδόκαμπου, του Μπράλου, της Κατάρας; Δρόμοι που ζωντανεύουν αναμνήσεις και παραδόσεις με οχήματα μιας άλλης εποχής, δρόμοι που οδήγησαν στην ανάπτυξη της χώρας και έφεραν πιο κοντά τους Έλληνες.

Άλλωστε η κατασκευή μια γέφυρας πάνω από το χείμαρρο, η ασφαλτόστρωση ενός δρόμου και η παράδοσή του στην κυκλοφορία ήταν οι πιο δυνατές υποσχέσεις των πολιτικάντηδων προς άγρα ψήφων γιατί μεγάλη ήταν η ανάγκη των ανθρώπων της τοπικής κοινωνίας να ταξιδεύουν ή να μεταφέρουν αγαθά.

Η πρωτοβουλία για την ανακήρυξη του Ελληνικού Ιστορικού Δρόμου απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες και τους καλεί να επιλέξουν και να ψηφίσουν τον ιστορικό δρόμο με κριτήρια την παλαιότητά τους, τον κυκλοφοριακό φόρτο που είχαν, τη δυσκολία διέλευσης των οχημάτων, αλλά και τη σπουδαιότητά τους για τις Μεταφορές προκειμένου άνθρωποι και αγαθά να φτάνουν σε προορισμούς με αυξημένο ενδιαφέρον για την εποχή τους (π.χ. προς και από αστικά κέντρα).

Παρατίθενται 20 δρόμοι σύμφωνα μάλιστα με την επίσημη αρίθμηση που έλαβαν το 1963 και δεν είναι άλλοι από αυτούς που σήμερα αποκαλούμε Π.Ε.Ο. (Παλαιές Εθνικές Οδοί).

Η ανακήρυξη του Ελληνικού Ιστορικού Δρόμου θα γνωστοποιηθεί στους δήμους από τους οποίους διέρχεται ο δρόμος προκειμένου να ακολουθήσουν ανάλογες εκδηλώσεις ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Όσοι επιθυμούν να γνωρίσουν τους προτεινόμενους 20 δρόμους και να ψηφίσουν, ας επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.troxoikaitir.gr

Διαφήμιση