Αρχική Προστασία - Αναπλάσεις Greenpeace και Δήμος Νέας Σμύρνης: Συνεργασία για τις εκδηλώσεις Πρωτομαγιάς

Greenpeace και Δήμος Νέας Σμύρνης: Συνεργασία για τις εκδηλώσεις Πρωτομαγιάς

0
Διαφήμιση

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης οργανώνει και φέτος τις καθιερωμένες Εκδηλώσεις Πρωτομαγιάς στην κεντρική Πλατεία Νέας Σμύρνης, από σήμερα 26 Απριλίου μέχρι 7 Μαΐου.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων αυτών, το τμήμα της Υπηρεσίας Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Δημοτικής Συγκοινωνίας θα συνεργαστεί με τη Greenpeace Greece την Παρασκευή, 28 Απριλίου, 17:00-21:00 και το Σάββατο, 29 Απριλίου, 11:00-15:00, σε μία δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για τη διαχείριση πόρων και την ασφαλή και καθαρή τροφή.

Η σπατάλη φαγητού είναι από τα συχνότερα προβλήματα του σημερινού διατροφικού συστήματος. Πετώντας φαγητό στα σκουπίδια, πετάμε και τους πόρους (χρόνος, ενέργεια, γη, νερό, κ.α.) που χρειάστηκαν για να παραχθεί. Καλλιεργώντας τα δικά μας φρούτα και λαχανικά στο μπαλκόνι ή τον κήπο μας, γνωρίζοντας ποια να προτιμάμε ανάλογα με την κάθε εποχή του χρόνου, ελέγχουμε όχι μόνο την ποσότητα αλλά και την ποιότητα της τροφής μας.

Γνωρίζουμε από πού προέρχεται και πώς παράγεται και εξασφαλίζουμε ότι έχουμε φρέσκα φρούτα και λαχανικά, χωρίς χημικά, τη σωστή εποχή.

Τις συγκεκριμένες ημέρες και ώρες, ένας ειδικός γεωπόνος θα βρίσκεται στο περίπτερο της Υπηρεσίας Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Δημοτικής Συγκοινωνίας μαζί με την Greenpeace Greece για να δείξει σε μικρούς και μεγάλους πώς να καλλιεργούν τα δικά τους φρούτα και λαχανικά στο σπίτι, στο μπαλκόνι ή τον κήπο τους.

Επίσης, θα ενημερώσει το κοινό για την εποχικότητα των φρούτων και των λαχανικών και θα εξηγήσει γιατί οι πρακτικές βιώσιμης γεωργίας προσφέρουν καθαρή, ποιοτική τροφή χωρίς χημικά.

Διαφήμιση