Αρχική Τεχνολογία ‘Έλληνες επιστήμονες συμμετείχαν σε ερευνητικό έργο για την αυτόματη οδήγηση- Δείτε το...

‘Έλληνες επιστήμονες συμμετείχαν σε ερευνητικό έργο για την αυτόματη οδήγηση- Δείτε το βίντεο

0
Διαφήμιση

Το Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Έργο AutoNet2030 ολοκλήρωσε, με μεγάλη επιτυχία, τις εργασίες του τον Οκτώβριο του 2016 με την τελική παρουσίαση των αποτελεσμάτων του έργου, στην πίστα δοκιμών AstaZero, στη Σουηδία.

To Ευρωπαϊκό τηλεοπτικό κανάλι ειδήσεων Euronews, στα πλαίσια της εκπομπής FUTURIS το οποίο ασχολείται με θέματα τεχνολογιών αιχμής, παρουσίασε ένα σύντομο ντοκιμαντέρ με θέμα την αυτόματη οδήγηση.

Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου ντοκιμαντέρ παρουσιάστηκε και το έργο AutoNet2030, στο οποίο συντονιστής ήταν το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών -ΕΠΙΣΕΥ.

Το ντοκιμαντέρ αναφέρθηκε εκτενώς στα οφέλη που αναμένεται να προκύψουν για την οδική ασφάλεια από την ευρεία εφαρμογή αυτοματοποιημένων και διασυνδεδεμένων αυτοκινήτων. Επιπρόσθετα, παρουσίασε τις πρόσφατες τεχνολογικές εξελίξεις στο πλαίσιο της υλοποίησης διαφόρων ερευνητικών Ευρωπαϊκών έργων.

Ειδικότερα, ερευνητές από διάφορους ερευνητικούς ή βιομηχανικούς εταίρους του έργου, περιλαμβανομένων των ΕΠΙΣΕΥ, ARMINES, EPFL και BASELABS είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν για τα σημαντικότερα θέματα τεχνολογίας και εφαρμογής των αυτοματοποιημένων οχημάτων καθώς και της αλληλεπίδρασης των οχημάτων αυτών, με τους οδηγούς αλλά και με την υποδομή του οδικού δικτύου.

Τόσο μέσω των συνεντεύξεων όσο και μέσω επίδειξης αυτοματοποιημένων οχημάτων, το ντοκιμαντέρ πετυχαίνει να αναδείξει την ιδιαίτερη σημασία της έρευνας που πραγματοποιείται στον συγκεκριμένο τομέα.

Από την πλευρά του ΕΠΙΣΕΥ μίλησαν οι Δρ. Άγγελος Αμδίτης, Διευθυντής της ερευνητικής ομάδας I-SENSE και οι ερευνητές Παναγιώτης Πανταζόπουλος και Ριχάρδος Δρακούλης. Πέραν των συνεντεύξεων επιδείχθηκε ο τρόπος με τον οποίο ένα απλό σενάριο προσπέρασης, στο οποίο χρησιμοποιήθηκε το πειραματικό όχημα του ΕΠΙΣΕΥ, μπορεί να συνεισφέρει στην εκτίμηση της απόδοσης του συστήματος διεπαφής με το χρήστη.

Το σχετικό βίντεο είναι διαθέσιμο στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://gr.euronews.com/app_prod_com.php/2017/04/03/how-technology-is-bringing-us-closer-to-driverless-cars

Διαφήμιση