Απολαύστε μια από τις εξαιρετικές συνταγές για λαχανοντολμάδες νηστίσιμους του σεφ Πλουμιστού και εμπλουτίστε το τραπέζι σας με μοναδικές και διαφορετικές γεύσεις…
Υλικά
1 μεγάλο λάχανο
250 γρ. ρύζι γλασέ
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 φλ. καφέ μαϊντανό
1 φλ. καφέ άνηθο
2 καρότα τριμμένα
Ελαιόλαδο
Κρεμμυδάκι φρέσκο
Ντομάτα τριμμένη
1 κολοκυθάκι τριμμένο
80γρ λάδι
Χυμός λεμονιού
Αλατοπίπερο
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεματάμε το λάχανο μέχρι να μαλακώσουν τα φύλλα. Βγάζουμε από την κατσαρόλα το λάχανο και το κρυώνουμε σε τρεχούμενο νερό. Ανοίγουμε τα φύλλα του λάχανου προσεκτικά, αφαιρώντας τα χοντρά μέρη.
Σε ένα μεγάλο μπολ ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, και τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης. Τ’ ανακατεύουμε και ξεκινάμε να τυλίγουμε τους ντολμάδες.
Βάζουμε στο φύλλο μας γέμιση στη μία άκρη, αυτή που βρίσκεται προς το μέρος μας. Ανασηκώνουμε και διπλώνουμε το φύλλο καλύπτοντας την γέμιση και στη συνέχεια κλείνουμε τις δύο πλαϊνές πλευρές. Τυλίγουμε ρολλάροντας.
Τοποθετούμε στον πάτο της κατσαρόλας, μέρος από τα χοντρά κομμάτια του λάχανου, που μας περίσσεψαν. Βάζουμε τους ντολμάδες πάνω στα φύλλα και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα χοντρά φύλλα.
Αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας επιπλέον ελαιόλαδο και σκεπάζουμε με νερό. Για να τους συγκρατήσουμε σταθερούς τα σκεπάζουμε με ένα πιάτο.
Βράζουμε για 40 με 45 λεπτά
Σάλτσα λεμονιού
1 λεμόνι
2 κοφτές κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
Λίγο λάδι
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο χυμό λεμονιού πολύ καλά. Προσθέτουμε λίγο από το ζωμό του φαγητού μέχρι να έρθουν τα υγρά στη θερμοκρασία του φαγητού και μετά το λάδι. Το ρίχνουμε στο σκεύος και αφήνουμε να πάρει μία βράση και να δέσει η σάλτσα.
ΣΕΦ ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ “Κamariko Taverna Lindos”