Αρχική Περιβάλλον Ανακαλύφθηκε νέο είδος καβουριού που ζει εξ ολοκλήρου στα δέντρα!

Ανακαλύφθηκε νέο είδος καβουριού που ζει εξ ολοκλήρου στα δέντρα!

0

Τα καβούρια ανεβαίνουν περιστασιακά στα δέντρα, αλλά αυτό το είδος ζει μόνο εκεί, γεγονός μοναδικό…

Μέχρι σήμερα ήταν άγνωστο στην επιστήμη, αφού ανακαλύφθηκε μόλις πρόσφατα στα δάση Ghats στη νότια Ινδία και περιγράφηκε πρόσφατα στην επιστημονική εφημερίδα Journal of Crustacean Biology.

Μάλιστα, ανακαλύφθηκε χάρη στη βοήθεια της τοπικής φυλής Kani, που γνώριζε την ύπαρξη του καβουριού πολύ πριν το βρουν οι επιστήμονες. Το καβούρι ονομάστηκε Kani maranjandu προς τιμήν τους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε ότι τα καβούρια ανεβαίνουν στα δέντρα, αλλά αυτό γίνεται περιστασιακά, ενώ το συγκεκριμένο είδος είναι αποκλειστικά δενδρόβιο καβούρι.

Ζει πάνω στο δέντρο, ενώ λαμβάνει νερό από τις κοιλότητες του δέντρου που γεμίζουν βρόχινο νερό. Το νέο είδος διακρίνεται λόγω του σκούρου μοβ χρώματος που έχει το κέλυφός του αλλά και από τα επιμήκη πόδια του, που είναι χαρακτηριστικά της δενδρόβιας ζωής του.

 

 

 

Πηγές: http://www.mnn.com/earth-matters/animals/stories/bizarre-new-species-crab-lives-entirely-trees, http://news.nationalgeographic.com/2017/04/new-crab-species-india-weird-wild-animals/ perierga

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here