Αρχική Επιχειρείν Αγοίγει το τριήμερο τις πύλες του το Building Green Open Space 2017

Αγοίγει το τριήμερο τις πύλες του το Building Green Open Space 2017

0
Διαφήμιση

To Building Green Open Space 2017 αποτελείται από καθημερινές παρουσιάσεις, case studies και προβολές λύσεων και εφαρμογών που παρουσιάζονται στην έκθεση σχετικά με την Αειφορία, την Πράσινη Δόμηση, τις Τεχνολογίες Εξοικονόμησης Ενέργειας σε υφιστάμενα και νέα κτίρια και στο δομημένο περιβάλλον, τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και τις Εναλλακτικές Μορφές Μετακίνησης.

Biomass Day

Η Αξιοποίηση της Βιομάζας στη Σύγχρονη Πραγματικότητα Η Ελληνική Εταιρεία Ανάπτυξης Βιομάζας (ΕΛΕΑΒΙΟΜ) και το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) συνδιοργανώνουν την ημερίδα Biomass Day παρουσιάζοντας σειρά ομιλιών από επιστήμονες και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο αξιοποίησης βιομάζας και βιοενέργειας.

Η θεματολογία της ημερίδας θα κινηθεί γύρω από την αξιοποίηση της βιομάζας στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα και το βιοκαύσιμο Pellet, ενώ θα παρουσιαστεί και το πρόγραμμα Bioenergy for Business σε συνεργασία με το ΚΑΠΕ σχετικά με την παραγωγή θερμότητας από βιομάζα στη βιομηχανία και τη μεταποίηση.

Σε ξεχωριστή αίθουσα, μετά το τέλος του Μέρους Ι της Biomass Day, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση σε μορφή στρογγυλής τράπεζας με συντονισμό από τον κ. Μανώλη Καραμπίνη. Η συζήτηση στρογγυλής τράπεζας οργανώνεται στα πλαίσια του έργου Biomasud Plus και αφορά την υιοθέτηση προτεινόμενων κριτηρίων αειφορίας από τους παραγωγούς στερεών βιοκαυσίμων που επιθυμούν να λάβουν την πιστοποίηση «Biomasud».

Η συζήτηση αφορά παραγωγούς καυσίμων, ερευνητικούς και επιστημονικούς φορείς του χώρου της βιομάζας και βιοενέργειας, τελικούς χρήστες στερεών καυσίμων και άλλους ενδιαφερόμενους.

Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιρίων

Ο τομέας των κτιρίων αποτελεί έναν από τους πλέον σημαντικούς οικονομικούς τομείς, καθώς αντιπροσωπεύει περίπου το 10% της παγκόσμιας οικονομίας.

Παράλληλα, έχει έναν κρίσιμο ρόλο στην επίτευξη των εθνικών και ευρωπαϊκών στόχων, καθώς η συμβολή τους στην κατανάλωση της ενέργειας και στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα είναι πολύ σημαντικές, αν αναλογιστούμε ότι αντιπροσωπεύουν το 45% της εγχώριας κατανάλωσης (για το 2012).

Η πλέον γνωστή ως 20 – 20 – 20 γενικότερη περιβαλλοντική και ενεργειακή στοχοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτελεί στόχο του σήμερα, καθώς ήδη οι ηγέτες της συμφώνησαν στους τρεις ενεργειακούς δεσμευτικούς στόχους για το 2030 που συνοψίζονται:

Σε 40% μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου σε σχέση με τα επίπεδα του 1990 (δεσμευτικός για κάθε κράτος μέλος ξεχωριστά και για την Ένωση συνολικά)

Σε 27% της χρήσης ΑΠΕ στο επί του συνόλου της ενεργειακής κατανάλωσης (δεσμευτικός σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά όχι για κάθε κράτος μέλος ξεχωριστά)

Σε 27% μείωση της κατανάλωσης ενέργειας σε σχέση με τα επίπεδα του 1990 (μη δεσμευτικός σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο)

Ο μεγαλύτερος αριθμός κτιρίων είναι γεγονός ότι συνδέεται με τη χρήση της κατοικίας. Στη χώρα μας, τα νοικοκυριά αντιπροσωπεύουν περίπου το 78% του συνολικού κτιριακού αποθέματος, με τα περισσότερα από αυτά να έχουν κατασκευαστεί πριν από το 1980, ενώ σύμφωνα με το ενεργειακό ισοζύγιο του 2012 η ενεργειακή κατανάλωση του οικιακού τομέα ανέρχεται στο 29% της συνολικής ενεργειακής κατανάλωσης.

Τα στοιχεία αυτά, αναδεικνύουν πόσο σημαντική είναι η εξοικονόμηση ενέργειας στις κατοικίες, στο πλαίσιο των μέτρων πολιτικής που εφαρμόζει η χώρα μας για την ανακαίνιση του υπάρχοντος κτιριακού αποθέματος.

Ηλεκτροκίνηση: Ηλεκτροκίνηση και Έξυπνες Πόλεις

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων (ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο.) διοργανώνει την ημερίδα για την ηλεκτροκίνηση παρουσιάζοντας τα «καθαρά» αυτοκίνητα που κινούνται με ηλεκτρική ενέργεια ως την απάντηση στις απειλές για την κλιματική αλλαγή και την υγεία των πολιτών στα αστικά κέντρα.

Η ημερίδα παρουσιάζει τα «καθαρά» αυτοκίνητα που κινούνται με ηλεκτρική ενέργεια ως την απάντηση στις απειλές για την κλιματική αλλαγή και την υγεία των πολιτών στα αστικά κέντρα.

Η αυξανόμενη ζήτηση για νέες και αναδυόμενες τεχνολογίες έξυπνων και αειφόρων μέσων μετακίνησης αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι σημερινές πόλεις.

Στην ημερίδα θα ενημερωθούμε για:

• την κατάσταση της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα και στον κόσμο,

• τη φόρτιση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον αστικό ιστό,

• το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η τοπική αυτοδιοίκηση στην προώθηση της ηλεκτροκίνησης και

• τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που κυριαρχούν σήμερα στην Ελληνική αγορά.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν οι δύο εκδόσεις του αυτοκινήτου BMW i3 και σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ενώ θα γίνει και επίδειξη φόρτισης στο χώρο του parking του Εκθεσιακού Κέντρου.

Διαφήμιση