Αρχική Ανακύκλωση Τέρμα οι πλαστικές σακούλες μιας χρήσης στην Τυνησία

Τέρμα οι πλαστικές σακούλες μιας χρήσης στην Τυνησία

0
Διαφήμιση

Από 1η Μαρτίου οι μίας χρήσης πλαστικές σακούλες έχουν απαγορευτεί στα σούπερ μάρκετ της Τυνησίας, καθιστώντας την πρώτη αραβική χώρα να λαμβάνει μια τέτοια απόφαση για την προστασία του περιβάλλοντος.

Κάθε χρόνο, οι Τυνήσιοι χρησιμοποιούν ένα δισεκατομμύριο πλαστικές σακούλες, παράγοντας 10.000 τόνους αποβλήτων. Περίπου το ένα τρίτο από αυτές (315 εκατομμύρια) προέρχονται από τα σούπερ μάρκετ. Η εξάλειψη αυτών των σακουλών από τον καταναλωτικό κύκλο αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά την κατάσταση.

Το υπουργείο Τοπικών Υποθέσεων και Περιβάλλοντος, επηρεασμένο από περιβαλλοντικές ομάδες, υπέγραψε συμφωνία με τις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ για τη σταδιακή κατάργηση της παραγωγής και χρήσης των πλαστικών σακουλών, με τέτοιο τρόπο που δεν θα βλάψει τις επιχειρήσεις ή θα ταλαιπωρήσει τους καταναλωτές.

«Οι διαπραγματεύσεις μας με τους υπευθύνους των σούπερ μάρκετ δεν πήραν πολύ χρόνο. Οι πολίτες θα πρέπει να αλλάξουν τις συνήθειές τους και να συνειδητοποιήσουν τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος», δήλωσε ο Τυνήσιος υπουργός Περιβάλλοντος, Ριάντ Μουαχέρ.

Τα εργοστάσια που παράγουν σακούλες μιας χρήσης θα πραγματοποιήσουν μετάβαση στην κατασκευή βαρύτερων πλαστικών σακουλών οι οποίες θα πωλούνται στα σούπερ μάρκετ και δεν θα διανέμονται δωρεάν, όπως και οι υφασμάτινες σακούλες.

Η ελπίδα είναι ότι το κόστος θα ενθαρρύνει τους αγοραστές να φέρνουν από το σπίτι επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες ή παραδοσιακά ψάθινα καλάθια.

Η ιδέα πίσω από τα πιο βαριά πλαστικά είναι ότι δεν παρασύρονται από τον άνεμο όσο το λεπτό πλαστικό, μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν αρκετές φορές, και δεν εκλαμβάνονται συχνά ως τρόφιμα από τα ζώα.

Η απαγόρευση δεν επηρεάζει μικρές επιχειρήσεις λιανικής πώλησης ή τα περίπτερα, ενώ άλλοι κατηγορούν τα σούπερ μάρκετ το κέρδος από την πώληση βαρύτερο πλαστικές σακούλες.

Η ενέργεια της Τυνησίας στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα ότι υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι αγορών που δεν μολύνουν τον πλανήτη επ ‘αόριστον.

 

 

Πηγές:http://www.ansamed.info/ansamed/en/news/sections/environment/2017/02/22/tunisia-to-ban-supermarket-plastic-bags-starting-in-march_32fb8552-3651-4d0b-8e92-989b222ca926.html http://www.treehugger.com/environmental-policy/tunisia-bans-disposable-plastic-shopping-bags.html http://www.trueactivist.com/tunisia-becomes-first-arab-nation-to-ban-single-use-plastic-bags/ http://www.thearabweekly.com/Environment/8063/Tunisia-bans-plastic-bags-in-supermarkets

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΒλαβερή …για την υγεία η αλλαγή της ώρας
Επόμενο άρθροΗ ατμοσφαιρική ρύπανση στην Κίνα προκαλείται από την τήξη των πάγων!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ