Αρχική Καινοτομία Νέα ελληνική καινοτομία για εντοπισμό σκαφών που κινδυνεύουν στη Θάλασσα

Νέα ελληνική καινοτομία για εντοπισμό σκαφών που κινδυνεύουν στη Θάλασσα

0
Διαφήμιση

Μέγεθος μικρού βιβλίου έχει συσκευή που δημιούργησε ομάδα Ελλήνων ειδικών της πληροφορικής και ανάπτυξης ηλεκτρονικών προϊόντων, η οποία μπορεί να εντοπίζει τη γεωγραφική θέση στην οποία βρίσκεται ένα ιστιοπλοϊκό ή κάποιο μικρότερο σκάφος, αλλά και να στέλνει σήμα SOS σε περίπτωση κινδύνου.

Όπως ανέφερε ο Γιώργος Κούτρας, ιδρυτής και CEO της ελληνικής start up εταιρείας OpenIchnos, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο FM 104,9”, αυτό το τεχνολογικό σύστημα είναι μια μείξη hardware και software και έχει κύριο στόχο την εξυπηρέτηση των εταιρειών που νοικιάζουν τα σκάφη έτσι ώστε όσοι αναλαμβάνουν να τα οδηγήσουν να γνωρίζουν που ακριβώς που βρίσκονται με μια δυνατότητα αμφίδρομης επικοινωνίας με την εταιρία.

Ειδικότερα η συσκευή εντοπίζει τη θέση του σκάφους, μέσω του δορυφορικού συστήματος εντοπισμού θέσης GPS αλλά και του παγκόσμιου συστήματος επικοινωνίας Iridium. Η συσκευή είναι πολύ απλή στην εγκατάσταση της, αδιάβροχη, από ανοξείδωτο ατσάλι ναυτιλίας, ανθεκτική στις καιρικές συνθήκες και διαθέτει αυτονομία χάρη σε ηλιακό πάνελ. Μπορεί, ωστόσο, και να λειτουργήσει για εξήντα ημέρες χωρίς ηλιοφάνεια.

Σύμφωνα με τον κ. Κούτρα, σε έναν τομέα που έχει αναπτυχθεί ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια όπως αυτός της ενοικίασης σκαφών, υπάρχει επιχειρηματικό ενδιαφέρον από τις εταιρείες. Αυτές θα μπορούν πλέον να επικοινωνούν με αυτόν τον τρόπο με τους πελάτες τους, σε περίπτωση προβλήματος ή σε περίπτωση που το σκάφος βρίσκεται σε τοποθεσίες όπου η κάλυψη από κάποιο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας είναι περιορισμένη.

Η παρουσίαση και εμπορική διάθεση του τελικού προϊόντος προγραμματίζεται να γίνει το πρώτο εξάμηνο του 2017.

 

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαφήμιση