Αρχική Ελληνικά Προϊόντα Μοναδικά ελαιόλαδα και γεύσεις με βάση το ελληνικό λάδι!

Μοναδικά ελαιόλαδα και γεύσεις με βάση το ελληνικό λάδι!

0
Διαφήμιση

Αρχίζει αύριο, Παρασκευή, το 7ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς με τη συμμετοχή δεκάδων παραγωγών απ’ όλη τη χώρα και φετινή τιμώμενη περιφέρεια τη Στερεά Ελλάδα.

Το φεστιβάλ που θα διαρκέσει έως την Κυριακή 2 Απριλίου και πραγματοποιείται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν δεκάδες διαφορετικά είδη ελαιολάδου και επιτραπέζιας ελιάς, ελληνικά λαδοτύρια αλλά και να γνωρίσουν σπάνια ελαιόλαδα με σοκολάτα, λεμόνι, πορτοκάλι, σαφράν και τρούφα, όπως και το ελαιόλαδο–φάρμακο για την καρδιά.

Σαράντα σεφ ετοιμάζουν συνταγές με βάση το λάδι από κάθε γωνιά της Ελλάδας, ανάμεσά τους: πιτιά Νισύρου, μαραθοτηγανίτες Σερίφου, αρντιστά Αστυπάλαιας, μιρμιζέλι Καλύμνου, μπουρμπουρέλια Κεφαλονιάς, πουλέντα Ιθάκης, ντάκο Κρητικό, Παριανή μακαρονάδα, ξεροτήγανα Λέρου, Τηνιακή πατατού, κατημέρια ανεβατά Σάμου, φακόρυζο Χάλκης κ.α

Οι καταναλωτές θα έχουν την ευκαιρία να προμηθευτούν ελαιόλαδο και ελιές από 100 και πλέον μικρούς παραγωγούς, από όλες τις περιοχές της χώρας, όπως Κρήτη, Καλαμάτα, Μυτιλήνη, Χαλκιδική, Ηλεία, Φθιώτιδα, Αχαΐα, Φωκίδα κ.λ.π.

Θα υπάρχει αληθινό ελαιοτριβείο, όπου θα μπορούν οι επισκέπτες να δουν τον παραδοσιακό τρόπο παραγωγής λαδιού και να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς ελληνικών εξαιρετικά παρθένων ελαιόλαδων και επιτραπέζιας ελιάς.

Τα επίσημα εγκαίνια θα διεξαχθούν στις 7 μμ, ενώ το 7ο Συνέδριο Ελαιολάδου & Ελιάς θα ξεκινήσει το Σάββατο στις 10 πμ.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here