Αρχική Ανακύκλωση Κάδοι ανακύκλωσης ρούχων, παπουτσιών και τηγανέλαιων στον Λαγκαδά

Κάδοι ανακύκλωσης ρούχων, παπουτσιών και τηγανέλαιων στον Λαγκαδά

0
Διαφήμιση

Στην τοποθέτηση ειδικών κάδων ανακύκλωσης για μεταχειρισμένα ρούχα και παπούτσια, προχώρησε η διοίκηση του δήμου Λαγκαδά, ενώ στα άμεσα σχέδια είναι η ανακύκλωση των τηγανέλαιων και των γεωργικών φαρμάκων.

Συνολικά είκοσι κάδοι συλλογής ενδυμάτων και υποδημάτων τοποθετήθηκαν σε κεντρικά σημεία του Λαγκαδά, δίπλα σε σχολικές μονάδες όλων των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων.

Τα ρούχα και τα παπούτσια που θα συγκεντρώνονται στους ειδικούς κάδους και θα είναι σε καλή κατάσταση θα διανέμονται σε άτομα που τα έχουν ανάγκη μέσω των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου Λαγκαδά, ενώ τα υπόλοιπα θα πηγαίνουν γι’ ανακύκλωση.

Τους επόμενους μήνες σχεδιάζονται νέες δράσεις για την ανακύκλωση των τηγανέλαιων και των γεωργικών φαρμάκων. Ειδικά δοχεία ανακύκλωσης τηγανέλαιων θα τοποθετηθούν σε δημοτικά σχολεία προκειμένου οι μικροί μαθητές να γνωρίσουν στην πράξη τη διαδικασία της ανακύκλωσης.

Επίσης, η αντιδημαρχία Περιβάλλοντος σε συνεργασία με τους επαγγελματίες που ασχολούνται με την εμπορία γεωργικών φαρμάκων, θα προχωρήσει στην τοποθέτηση δοχείων συλλογής φυτοφαρμάκων εντός των καταστημάτων τους.

Διαφήμιση