Αρχική Ανακύκλωση Ηράκλειο: Διανομή 701 οικιακών κομποστοποιητών

Ηράκλειο: Διανομή 701 οικιακών κομποστοποιητών

0
Διαφήμιση

Αρχίζει τις επόμενες ημέρες η διανομή 701 αριθμημένων, οικιακών κομποστοποιητών σε περιαστικές περιοχές του Δήμου Ηρακλείου με σκοπό τη μείωση των παραγόμενων απορριμμάτων.

Οι κομποστοποιητές θα διανεμηθούν σε πρώτη φάση σε νοικοκυριά των περιοχών της Ν. Αλικαρνασσού, των Μεσαμπελιών, των Βασιλειών, της Φορτέτσας, του Αγ. Ιωάννη, των Σταυρακίων, των Γουρνών, του Πανεπιστημιακού Νοσοκομειου κ.α., περιοχών όπου υπάρχουν μονοκατοικίες με κήπο ή και παρτέρια και μπορούν οι πολίτες να χρησιμοποιήσουν άμεσα το παραγόμενο υλικό.

Οι δικαιούχοι του προγράμματος, όπως έγινε γνωστό από το Δήμο, θα έχουν σταθερή συνεργασία με την Υπηρεσία Καθαριότητας, η οποία θα καταγράφει τα στοιχεία και τα αποτελέσματα, θα διευκολύνει τους πολίτες και θα απαντά σε πιθανές απορίες τους, καθώς επίσης και θα ελέγχει τον σωστό τρόπο χρήσης των κομποστοποιητών.

Βασικός στόχος της ενέργειας, είναι η ουσιαστική μείωση των παραγόμενων οργανικών απορριμμάτων από τις συγκεκριμένες περιοχές, κάτι που αναμένεται να αποτυπωθεί μέσα από τα στοιχεία αποκομιδής των πράσινων κάδων, με σημαντικά περιβαλλοντικά αλλά και οικονομικά οφέλη. Η διαδικασία απόκτησης οικιακού κομποστοποιητή προβλέπει την κατάθεση ηλεκτρονικής αίτησης από κάθε ενδιαφερόμενο μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Ηρακλείου https://www.heraklion.gr/municipality/compost.html στην οποία θα αναφέρονται τα στοιχεία του δημότη, όπως επίσης και οι όροι χρήσης και συνεργασίας με την Υπηρεσία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Ηρακλείου.

Η διαδικασία θα μπορεί να γίνει και μέσω των Δημοτικών Διαμερισμάτων και των Τοπικών Συμβουλίων της κάθε περιοχής και θα ισχύσει η σειρά προτεραιότητας με τον αριθμό πρωτοκόλλου της κάθε αίτησης. Η παράδοση των κομποστοποιητών, θα γίνει από το αμαξοστάσιο του Δήμου Ηρακλείου ενώ το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα οργανωθεί ειδική ενημερωτική εκδήλωση για τους ενδιαφερόμενους, με σκοπό την παροχή χρήσιμων πληροφοριών και οδηγιών για την σωστή και αποδοτική χρήση τους.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here