Αρχική Ευζωία Έκθεση Παγκόσμιας Ευτυχίας: 87η σε 155 χώρες η Ελλάδα

Έκθεση Παγκόσμιας Ευτυχίας: 87η σε 155 χώρες η Ελλάδα

0
Διαφήμιση

Στην 87η θέση στην παγκόσμια κατάταξη ευτυχίας βρίσκεται η Ελλάδα, ενώ στην κορυφή η Νορβηγία εκτόπισε τη Δανία από την πρώτη θέση, σύμφωνα με νέα έκθεση που μεταξύ άλλων καλεί τις χώρες να καλλιεργήσουν σχέσεις εμπιστοσύνης και ισότητας ώστε να βελτιώσουν τις συνθήκες ζωής των πολιτών τους.

Οι σκανδιναβικές χώρες είναι οι πιο ευτυχείς, σύμφωνα με την Έκθεση Παγκόσμιας Ευτυχίας για το 2017, την οποία συντάσσει το Δίκτυο Βιώσιμων Αναπτυξιακών Λύσεων (SDSN), μια παγκόσμια πρωτοβουλία που εγκαινιάστηκε από τα Ηνωμένα Έθνη το 2012.

Χώρες στην υποσαχάρια Αφρική μαζί με τη Συρία και την Υεμένη είναι οι λιγότερο ευτυχείς από τις 155 χώρες που περιλαμβάνονται στην πέμπτη ετήσια έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα από τα Ηνωμένα Έθνη, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στην 87η θέση.

Η Δανία, η Ισλανδία, η Ελβετία, η Φινλανδία, η Ολλανδία, ο Καναδάς, η Νέα Ζηλανδία, η Αυστραλία και η Σουηδία συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα.

Το Νότιο Σουδάν, η Λιβερία, η Γουινέα, το Τόγκο, η Ρουάντα, η Τανζανία, το Μπουρούντι και η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις της κατάταξης, η Γερμανία στην 16η, το Ηνωμένο Βασίλειο στη 19η, η Γαλλία στην 31η, ενώ οι ΗΠΑ έπεσαν στην 14η.

Το Ισραήλ βρίσκεται στην 11η θέση, η Αυστρία στην 13η, η Ιρλανδία στην 15η, το Βέλγιο στην 17η, το Λουξεμβούργο στην 18η, η Ισπανία στην 34η, η Ιταλία στην 48η, η Κύπρος στην 65η και η Πορτογαλία στην 89η.

Η κατάταξη βασίζεται σε έξι παράγοντες: στο κατά κεφαλήν ΑΕΠ, στο προσδόκιμο υγιούς ζωής, στην κοινωνική στήριξη, στην ελευθερία, στη γενναιοδωρία και στην απουσία διαφθοράς στην κυβέρνηση ή τις επιχειρήσεις.

Διαφήμιση