Αρχική Καταστροφές Χιόνι και προβλήματα σε αρκετές περιοχές

Χιόνι και προβλήματα σε αρκετές περιοχές

0
Διαφήμιση

Μετά από ένα ολιγοήμερο διάλειμμα η κακοκαιρία επέστρεψε από το βράδυ όπου σε πολλές περιοχές της χώρας πέφτει φρέσκο χιόνι. Η χιονόπτωση και ο παγετός καθιστά απαραίτητη τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου, σχολεία έκλεισαν και πάλι, ενώ τη Ζάκυνθο «χτύπησε» σφοδρή χαλαζόπτωση.

Στη βόρεια Ελλάδα το σκηνικό του καιρού έχει «αγριέψει», όπου η θερμοκρασία κατρακυλάει πάλι σε επίπεδα κάτω από το μηδέν. Στη δυτική Μακεδονία το θερμόμετρο δείχνει από -6 έως 1 βαθμό Κελσίου

Νιφάδες χιονιού έπεσαν νωρίς το πρωί σε ορεινές περιοχές πέριξ της Θεσσαλονίκης, όπως το Ασβεστοχώρι, το Φίλυρο και το Ρετζίκι. Κλειστός λόγω χιονόπτωσης είναι ο δρόμος Αγίου Βασιλείου – Χορτιάτη. Χιόνια πέφτουν σε Πέλλα, Χαλκιδική, Καβάλα, Φλώρινα και Κοζάνη.

Λόγω της χιονόπτωσης της περασμένης εβδομάδας, αλλά και του παγετού εξακολουθεί να είναι απαραίτητη η χρήση αλυσίδων σε ορεινά τμήματα του εθνικού οδικού δικτύου της κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και σε επαρχιακούς δρόμους της περιφέρειας.

Με αλυσίδες πρέπει να είναι εφοδιασμένοι και οι οδηγοί που κινούνται στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Φλώρινας, όπως επίσης σε ορεινά επαρχιακά τμήματα της Καστοριάς (Βίτσι, Βίγλα) και στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο των Γρεβενών.

Ορμητικά επέστρεψε ο χιονιάς στον Έβρο. Έντονη χιονόπτωση σημειώνεται από τα ξημερώματα στο βόρειο τμήμα του νομού, καθώς και στη δημοτική Ενότητα Φερών στο νότιο τμήμα, που σε συνδυασμό με τον παγετό που έκανε την επανεμφάνισή του, δημιουργούν εκ νέου προβλήματα στις μετακινήσεις.

Λόγω της κακοκαιρίας δεν εκτελέστηκε η πρωινή πτήση προς Αθήνα από το αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης.

Στον νομό Ιωαννίνων η Αστυνομία απαγόρευσε προσωρινά την κίνηση φορτηγών άνω των 3,5 τόνων από το 48ο έως και το 120ο χιλιόμετρο της Εγνατίας, προς αποφυγή τροχαίων, ενώ αλυσίδες χρειάζονται σε πολλά σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου.

Η κακοκαιρία έχει επηρεάσει και την Πελοπόννησο. Ειδικότερα, στην Αρκαδία η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται με δυσχέρεια και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες στα εξής σημεία:

-Από το 6ο χιλιόμετρο, έως το 16ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Τρίπολης- Καλαμάτας (μέσω Καλογερικού).

-Από το 25ο χιλιόμετρο έως το 63ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Πύργου- Τρίπολης

-Από το 45ο χιλιόμετρο, έως το 54ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Τρίπολης- Λεβιδίου- Νεμέας.

Στην Κορινθία η κυκλοφορία γίνεται μόνο με αλυσίδες στα παρακάτω σημεία:

-Από το 20ο χιλιόμετρο και άνω στην επαρχιακή οδό Ξυλοκάστρου- Τρικάλων.

-Από το 1ο χιλιόμετρο και άνω στην επαρχιακή οδό Τρικάλων- Καρυάς.

-Από το 8ο χιλιόμετρο και άνω στην επαρχιακή οδό Δερβενίου- Γκούρας.

-Από το 1ο χιλιόμετρο, έως το 18ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Γκούρας- Λυκουριάς.

-Από το 1ο χιλιόμετρο, έως το 17ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Γκούρας-Κιάτου.

– Από το 1ο χιλιόμετρο, έως το 18ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Γκούρας- Δερβενίου.

Στη Μεσσηνία η κίνηση διεξάγεται με δυσχέρεια και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες από το 27ο χιλιόμετρο, έως το 42ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Καλαμάτας- Σπάρτης.

Κλειστά σχολεία

Με αποφάσεις των δημάρχων Καστοριάς και Άργους Ορεστικού, Γρεβενών και Σερβίων – Βελβεντού τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δεν λειτουργούν σήμερα λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών.

Επίσης, κλειστά έμειναν για τον ίδιο λόγο δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια στον δήμο Τρικκαίων, αλλά λειτουργούν οι δημοτικοί βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί.

Στην Καλαμπάκα δεν λειτουργούν ούτε τα σχολεία ούτε οι παιδικοί σταθμοί.

Στον νομό Έβρου, με απόφαση των δημάρχων δεν λειτουργούν τα σχολεία του δήμου Σουφλίου, της δημοτικής ενότητας Φερών καθώς και των Μεταξάδων του δήμου Διδυμοτείχου.

Πρωτόγνωρης έντασης χαλαζόπτωση στη Ζάκυνθο

Ισχυρή χαλαζόπτωση έπληξε τη Ζάκυνθο. Το φαινόμενο ήταν πρωτόγνωρο για τους κατοίκους που είδαν, μέσα σε λίγα λεπτά, το νησί να φοράει τα λευκά του, αυτή τη φορά όχι από το χιόνι, όπως την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά από το χαλάζι.

Μεγάλη ήταν η ταλαιπωρία για τους επίβατες της πτήσης Αθήνα – Ζάκυνθος, καθώς λόγω της χαλαζόπτωσης το αεροπλάνο δεν κατάφερε να προσγειωθεί στο νησί και επέστρεψε στο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Διαφήμιση