Αρχική Περιβάλλον Σήμερα η αναγγελία των εκστρατειών ECOMOBILITY και FREE MOBILITY

Σήμερα η αναγγελία των εκστρατειών ECOMOBILITY και FREE MOBILITY

0
Διαφήμιση

Σήμερα το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η Αναγγελία της 14ης περιόδου της Εκστρατείας ECOMOBILITY και της 3ης περιόδου της Εκστρατείας FREE MOBILITY.

Στη διάρκεια της εκδήλωση -που θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Πλ. Συντάγματος στην Αθήνα- θα ανακοινωθούν οι πόλεις που θα διοργανωθούν οι εκδηλώσεις των εκστρατειών, τα Γυμνάσια και τα Ειδικά Σχολείο που συμμετέχουν και οι συντελεστές.

Επίσης θα παρουσιαστούν τα Επιστημονικά Ιδρύματα, οι Οργανισμοί και οι Κοινωνικοί Φορείς που συνεργάζονται στη μεγαλύτερη συστράτευση που γίνεται στη χώρα μας, για την ευαισθητοποίηση των νέων και την αλλαγή συμπεριφορών μετακίνησης στις πόλεις της χώρας.

Όλες οι ομάδες των μαθητών θα καταθέσουν, στη διάρκεια του διμήνου Φεβρουαρίου-Μαρτίου, προτάσεις για την Οικολογική και Ανεμπόδιστη Μετακίνηση σε ειδικές εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν σε 30 πόλεις της χώρας.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται τα αποτελέσματα των ερευνών και προτάσεων των μαθητών, αφού τα συμπεράσματά τους αποτελούν αφορμή προβληματισμού και εξέτασης αλλαγών στις τοπικές κοινωνίες, αφού η απουσία μέριμνας για την στήριξη της οικολογικής μετακίνησης στις πόλεις είναι ένα σημαντικό πρόβλημα.

Επιπλέον, η έλλειψη σεβασμού στην ανάγκη ελεύθερης μετακίνησης, που παρατηρήθηκε στο σύνολο σχεδόν των πόλεων της χώρας, καταπατά την αρχή της ισότητας και των δικαιωμάτων των πολιτών.

Η εκδήλωση οργανώνεται για τους εκπροσώπους του Τύπου, μετά την ολοκλήρωση της συμμετοχής Γυμνασίων και Ειδικών Σχολείων από όλη τη χώρα.

Η ενημέρωση θα γίνει από την κα Μαριέττα Γιαννάκου Πρόεδρο της Επιτροπής Οργάνωσης του FREE MOBILITY, τον κ. Θάνο Βλαστό μέλος Δ.Σ. του ECOCITY και Πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής της Εκστρατείας και τον κ. Πέτρο Κρητικό Υπεύθυνο της Επιτροπής Οργάνωσης Κεντρικής Ελλάδας.

Την έναρξη θα χαιρετίσει με την παρουσία του ο Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Σωκράτης Φάμελλος.

Πληροφορίες σχετικά με την εκστρατεία, μπορείτε να βρείτε στον ειδικό δικτυακό τόπο που έχει δημιουργήσει το ECOCITY στη διεύθυνση www.ecomobility.gr καθώς και στη σελίδα facebook https://www.facebook.com/EcomobilityGR

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here