Αρχική Special Topics Οι εταιρείες που ξεχωρίζουν για την προσφορά τους

Οι εταιρείες που ξεχωρίζουν για την προσφορά τους

0
Διαφήμιση

Η οικονομική κρίση που πλήττει την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια οδηγεί τις μεγάλες επιχειρήσεις του τόπου να στρέψουν την επικοινωνιακή τους πολιτική σε έργα και δράσεις με κοινωνική ευαισθησία.

Θέλοντας να προβάλλουν το κοινωνικό τους πρόσωπο αλλά και να βοηθήσουν ουσιαστικά ευπαθείς κοινωνικές ομάδες που πλήττονται καίρια από την δραματική οικονομική κατάσταση, ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις αναπτύσσουν πρωτοβουλίες για την ανακούφιση ανθρώπων που έχουν βρεθεί στο «μάτι του κυκλώνα».

Άλλοτε με κάποια αφορμή (π.χ. γιορτές)  και άλλοτε  χωρίς αφορμή κάνουν πράξη την αλληλεγγύη και την  συμπαράσταση των συνανθρώπων μας  είτε στον τομέα δραστηριότητας τους, είτε επιλέγοντας να υποστηρίξουν δράσεις σίτισης, εκπαίδευσης, υγείας κ.α.

Αναζητήστε  τις ελληνικές επιχειρήσεις που συμπαραστέκονται στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη γιατί σήμερα περισσότερο από ποτέ αξίζει να γνωρίζουμε ποιος κάνει τι και γιατί και να πράττουμε αναλόγως ως καταναλωτές.

  • COSMOTE

COSMOTE Ypotrofies 2016 1

Πενήντα μία υποτροφίες συνολικού ύψους 770.000 ευρώ απένειμε η COSMOTE για το 2016 σε πρωτοετείς φοιτητές πανεπιστημίων της ανώτατης εκπαίδευσης που αντιμετωπίζουν οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες.

Μέσω του θεσμού των υποτροφιών, που συμπληρώνει φέτος 15 χρόνια, η COSMOTE επιβραβεύει την αριστεία και βοηθά τους νέους ανθρώπους να αφιερωθούν στις σπουδές τους.

Αναλυτικά, αποδόθηκαν 50 υποτροφίες ύψους 15.000 ευρώ  και η 1 υποτροφία «Ζαχαρίας Πιπερίδης» ύψους είκοσι χιλιάδων ευρώ 20.000, στη μνήμη του διακεκριμένου στελέχους του Ομίλου ΟΤΕ που έφυγε από τη ζωή πέρσι.

Από το 2002 που ξεκίνησε το πρόγραμμα υποτροφιών, έχουν δοθεί συνολικά 581 υποτροφίες και τιμητικές διακρίσεις, που ανέρχονται σε 4,4 εκατ. ευρώ. Επιπλέον των υποτροφιών, η COSMOTE παρέχει στους υποτρόφους, δωρεάν υπηρεσίες σταθερής, κινητής τηλεφωνίας και internet για όλη τη διάρκεια της φοίτησης, COSMOTE TV, καθώς και κινητό τηλέφωνο και tablet.

Οι υποτροφίες COSMOTE είναι μέρος του προγράμματος Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ομίλου ΟΤΕ, που περιλαμβάνει πλήθος δράσεων για τη στήριξη της εκπαίδευσης και των νέων ανθρώπων.

ote

  • QUEST

IQbility 31

Η IQbility είναι ένα εκκολαπτήριο νέων επιχειρηματικών δράσεων στον τομέα της Τεχνολογίας, δημιουργήθηκε και στηρίζεται αποκλειστικά από τον Όμιλο Quest και διαθέτει σε επιλεγμένες επιχειρηματικές ομάδες πόρους, μέσα και τεχνογνωσία που διευκολύνουν την επιτυχία τους στις διεθνείς αγορές.

Επιπλέον, εξειδικευμένα στελέχη των εταιρειών του Ομίλου Quest λειτουργούν ως μέντορες στις επιχειρηματικές ομάδες, συνεισφέροντας με την εμπειρία τους στη λήψη σωστών αποφάσεων.

Από την αρχή της λειτουργίας της τον Απρίλιο του 2013, η IQbility έχει πραγματοποιήσει τέσσερις κύκλους υποβολής προτάσεων, έχει υποστηρίξει συστηματικά έντεκα ομάδες και έχει επενδύσει στις εννέα από αυτές με ποσό μεγαλύτερο των 500.000 ευρώ, συμβάλλοντας στο να αντλήσουν συνολικά πάνω από 5.000.000 ευρώ από άλλους επενδυτές. Περίπου 100 εξειδικευμένες θέσεις εργασίας έχουν δημιουργηθεί στην ελληνική αγορά, ενώ επτά ομάδες έχουν ήδη κάνει τα πρώτα τους βήματα στις διεθνείς αγορές.

Η IQbility αποτελεί τη μοναδική ιδιωτική πρωτοβουλία ελληνικής επιχείρησης που παράλληλα με την εκκόλαψη, χρηματοδοτεί συστηματικά στα πρώτα στάδια τις ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις.

IQbility NEW 2016

  • ΕΛΠΕ

elpe1

Οι νέοι άνθρωποι και η ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους αποτελούν το επίκεντρο των προγραμμάτων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης για τον Όμιλο ΕΛΠΕ. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιούνται δράσεις για να τους δίνονται ευκαιρίες απασχόλησης  και βελτίωσης των γνώσεών τους.

Ένα από τα πιο σημαντικά Προγράμματα που υλοποιεί τα τελευταία χρόνια ο Όμιλος αφορά σε χορήγηση Υποτροφιών για Μεταπτυχιακές Σπουδές στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.

Απευθύνεται σε άριστους πτυχιούχους, που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν μεταπτυχιακές σπουδές σε τομείς τεχνικής και οικονομικής κατεύθυνσης, σε διακεκριμένα πανεπιστήμια της Ευρώπης και της Αμερικής. Μέχρι σήμερα έχουν δοθεί συνολικά 33 υποτροφίες για σπουδές στο εξωτερικό.

Παράλληλα, στο πλαίσιο στήριξης των ελληνικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων  υλοποιούνται προγράμματα υποτροφιών. Έως σήμερα δόθηκαν 12 υποτροφίες για σπουδές στην Ελλάδα.

Από τον Όμιλο ανακοινώθηκε και το νέο «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2017 / 2018, ΓΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ».

Πρόκειται για ετήσιο Πρόγραμμα Υποτροφιών για Μεταπτυχιακές Σπουδές σε Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Καναδά, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία και Ολλανδία (αγγλόφωνα προγράμματα).

Ως καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των αιτήσεων και δικαιολογητικών ορίζεται η 28η Απριλίου.

elpe

  • INTRACOM- TELECOM

Intracom Telecom Awards

Η Intracom Telecom ολοκλήρωσε την πρώτη χρονιά απονομής βραβείων σε φοιτητές για τις καλύτερες διπλωματικές εργασίες.

Συγκεκριμένα, βράβευσε δύο αποφοίτους του τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών & Πληροφορικής και δύο αποφοίτους του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών, οι οποίοι διακρίθηκαν για τις διπλωματικές τους  εργασίες στους τομείς της Μικροηλεκτρονικής και του Λογισμικού Δικτύων κατά το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016.

Οι νικητές των βραβείων, οι οποίοι και αναδείχτηκαν από τις αντίστοιχες επιτροπές αποτελούμενες από καθηγητές Πανεπιστημίου και στελέχη της Intracom Telecom, έλαβαν από την εταιρία το χρηματικό έπαθλο των 2.000 ευρώ ο καθένας.

Η Intracom Telecom προσφέρει σε απόφοιτους Πανεπιστημίων την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ερευνητικά προγράμματα ως μέρος της διατριβής τους και να κάνουν την πρακτική τους άσκηση σε ένα δυναμικό εργασιακό περιβάλλον. Το 2016, 30  φοιτητές εκπόνησαν την πρακτική τους άσκηση  στις εγκαταστάσεις της εταιρίας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα ΕΚΕ της εταιρείας: http://www.intracom-telecom.com

intracom

  • ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ

myloi loyloi1

Η «Μύλοι Λούλη»  αποφάσισε να στηρίξει το 2016 τις δράσεις του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» που στα 21 χρόνια δράσης του (9/11/1995 – 9/11/2016) έχει στηρίξει περισσότερα από 1.200.000 παιδιά και τις οικογένειές τους.

Η «Μύλοι Λούλη» αναγνωρίζοντας το έργο του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» διέθεσε στον Οργανισμό 10 λεπτά από την πώληση κάθε πακέτου αλεύρι των «Μύλων Αγίου Γεωργίου». Για όλες τις χρήσεις από 230.000 συσκευασίες. Το ποσό που συγκεντρώθηκε ανέρχεται σε 22.221,77€ και καλύπτει εξολοκλήρου το σύνολο της δαπάνης της διατροφής των παιδιών που μεγαλώνουν στο σπίτι Αμαρουσίου του οργανισμού, συμβάλλοντας έτσι στην λειτουργία του  και στην παροχή μιας καλύτερης ποιότητας ζωής των παιδιών.

Παράλληλα η «Μύλοι Λούλη» στην προσπάθεια να συμμετέχουν όλοι οι εργαζόμενοι σε δράσεις κοινωνικής ευαισθησίας και στα πλαίσια της εβδομάδας εθελοντισμού που διοργάνωσε, πραγματοποίησε δυο εθελοντικές δράσεις στο «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

myloi loyloi

  • INTERLIFE

1 INTERLIFE

Με κίνητρο την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο στην περίοδο των Χριστουγέννων,  η INTERLIFE Ασφαλιστική προχώρησε, για άλλη μια φορά, στη δωρεά τεσσάρων τόνων τροφίμων που διατέθηκαν σε Κοινωνικά Παντοπωλεία και Συσσίτια ενώ η συνολική προσφορά της εταιρίας το 2016 ανέρχεται σε έξι τόνους.

Συγκεκριμένα, αποδέκτες της προσφοράς ήταν, ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων για τις μόνιμες κοινωνικές δομές άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας στους Δήμους Κερατσινίου-Δραπετσώνας & Περάματος, ο Οργανισμός Πρόνοιας του Δήμου Περιστερίου για το κοινωνικό παντοπωλείο που εξυπηρετεί 1.700 οικογένειες , η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας & Αλληλεγγύης του Δήμου Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Συσσίτιο που διανέμει, η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης Θεσσαλονίκης και η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Νεάπολης – Συκεών Θεσσαλονίκης.

Η πρωτοβουλία αυτή συντάσσεται στην ενίσχυση ευπαθών ομάδων της κοινωνίας που πλήττονται ιδιαίτερα από την Οικονομική Κρίση, μέσα από το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Προσφέρω Αλλιώς» που υλοποιεί η εταιρία.

interlife

  • GOLDAIR

goldair

Ο όμιλος εταιριών Goldair, αποφάσισε για μια ακόμη χρονιά να υποστηρίξει τη δράση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

Αντί για την αγορά επιχειρηματικών ή άλλων δώρων, δώρισε το ποσό αυτό, προκειμένου να διατεθεί στα προγράμματά μας για την υποστήριξη προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα, διασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό την πρόσβαση στην ιατρική φροντίδα σε χιλιάδες ανθρώπους και κάνοντάς τους να χαμογελάσουν και πάλι!

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε 20 σημεία σε όλη την Ελλάδα προσφέροντας ιατρική και ανθρωπιστική βοήθεια στους ευάλωτους πληθυσμούς.

«Εταιρίες όπως ο όμιλος Goldair που μοιράζονται τις ίδιες αξίες και το ίδιο όραμα με εμάς και θέλουν να σταθούν στο πλευρό των ανθρώπων που μας έχουν ανάγκη για την επιβίωσή τους. Η δική τους γενναιοδωρία μας δίνει τα μέσα και τη δύναμη να συνεχίσουμε. Με την πρωτοβουλία αυτή, η εταιρία δίνει ένα παράδειγμα κοινωνικής συνεισφοράς και αλληλεγγύης ενώ την ίδια στιγμή κάνει κι εσάς συμμέτοχους στην προσπάθειά μας» αναφέρει η οργάνωση.

goldair group

  • Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

niarxos

Στην Ελληνίδα φυσικό Ασημίνα Αρβανιτάκη απονεμήθηκε το βραβείο «New Horizons». Η Ασημίνα Αρβανιτάκη θεωρείται μια από τις πιο ελπιδοφόρες νέες φυσικούς διεθνώς και αναγνωρίσθηκε για την πρωτοποριακή διεπιστημονική έρευνά της, η οποία γεφυρώνει τη θεωρία και το πείραμα στη σωματιδιακή φυσική, μέσα από μικρής κλίμακας πειράματα, που η ίδια έχει αναπτύξει.

Η Ελληνίδα φυσικός Ασημίνα Αρβανιτάκη, κάτοχος της έδρας «Αρίσταρχος» στο Ινστιτούτο Φυσικής Perimeter του Καναδά, τιμήθηκε με το διεθνές βραβείο “New Horizons in Physics” (Νέοι Ορίζοντες στη Φυσική).

Η Ασημίνα Αρβανιτάκη αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και πήρε το διδακτορικό της από το Πανεπιστήμιο Στάνφορντ της Καλιφόρνια, με καθηγητή έναν άλλο Έλληνα φυσικό, τον Σάββα Δημόπουλο. Το 2014 εντάχθηκε στο καναδικό Ινστιτούτο Perimeter, όπου στις αρχές του 2016 ανέλαβε τη νέα έδρα θεωρητικής φυσικής «Αρίσταρχος» με χρηματοδότηση οκτώ εκατομμυρίων δολαρίων από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

snf logo

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες και χιόνια
Επόμενο άρθροΜοναδική μέθοδος διέγερσης εγκεφάλου για βελτίωση μνήμης