Αρχική Καταστροφές Ξεπέρασε το ανώτατο όριο ατμοσφαιρικής ρύπανσης στον πλανήτη η Κίνα

Ξεπέρασε το ανώτατο όριο ατμοσφαιρικής ρύπανσης στον πλανήτη η Κίνα

0
Διαφήμιση

Την ανώτατη δυνατή μέτρηση της κλίμακας, τα 482 μικροσωματίδια, φτάνοντας σχεδόν το 500, όταν το όριο κινδύνου για την υγεία είναι τα 300 μικροσωματίδια, κατέγραψε το Δημοτικό Γραφείο Προστασίας του Περιβάλλοντος, την παραμονή της πρωτοχρονιάς.

Περισσότερες από δώδεκα άλλες πόλεις σε γειτονικές επαρχίες κατέγραψαν επίσης επικίνδυνα επίπεδα νέφους. Η κακή ορατότητα οδήγησε στην ακύρωση εκατοντάδων πτήσεων σε όλη την περιοχή.

Το Πεκίνο εξέδωσε «πορτοκαλί συναγερμό» για την ατμοσφαιρική ρύπανση, και τα βαριά οχήματα και φορτηγά που μεταφέρουν απόβλητα κατασκευών απαγορεύτηκαν από τους δρόμους, ενώ ορισμένες μεταποιητικές επιχειρήσεις μείωσαν την παραγωγή τους.

Πορτοκαλί συναγερμός σημαίνει βαριά ρύπανση που αναμένεται να διαρκέσει για τρεις συνεχόμενες ημέρες, με τα επίπεδα των σωματιδίων PM2.5 να είναι υψηλότερα από 150.

Τα PM2.5 αναφέρονται σε σωματίδια με διάμετρο μικρότερη από 2,5 χιλιοστά, που μπορούν να διεισδύσουν βαθιά στους πνεύμονες, και θεωρούνται τα πλέον επιβλαβή για την υγεία. Όταν η ειδοποίηση είναι σε ισχύ, οι υπαίθριες δραστηριότητες στα σχολεία ακυρώνονται και οι κατασκευαστικές εργασίες αναστέλλονται.

 

Πηγές: http://www.earthisland.org/journal/index.php/elist/eListRead/millions_china_new_year_toxic_smog/ http://www.bbc.com/news/world-asia-china-34957373 https://www.rt.com/news/323890-chine-environment-beijing-smog/

Διαφήμιση