Αρχική Ενέργεια Η ανθρωπότητα θα φτάσει τα 9 δις το 2040 και οι ενεργειακές...

Η ανθρωπότητα θα φτάσει τα 9 δις το 2040 και οι ενεργειακές ανάγκες θα αυξηθούν κατά 25%

0
Διαφήμιση

Με τον παγκόσμιο πληθυσμό να αναμένεται να αυξηθεί κατά 1,8 δισεκατομμύρια σε συνολικά 9 δισεκατομμύρια το 2040, η εταιρεία πιστεύει ότι η παγκόσμια ζήτηση ενέργειας θα αυξηθεί κατά 25%, και ότι η Ινδία και η Κίνα θα αντιπροσωπεύουν το 45% αυτής της αύξησης.

Η συνολική παγκόσμια ζήτηση ενέργειας για τις μεταφορές αναμένεται να αυξηθεί επίσης κατά 25%, αλλά η κατανάλωση ενέργειας των εμπορικών μεταφορών θα είναι 50% υψηλότερη από τη σημερινή.

Η πετρελαιακή εταιρεία ExxonMobil, στην ετήσια έκθεσή της, αναμένει ότι η παγκόσμια ζήτηση ενέργειας θα αυξηθεί κατά 25% μέσα στα επόμενα 23 χρόνια.

Επίσης η έκθεση προβλέπει ότι οι παγκόσμιες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου θα αυξηθούν μόνο κατά 10%, με κορύφωση τη δεκαετία του 2030 και στη συνέχεια μείωση, λόγω της βελτίωσης της απόδοσης των κτιρίων, των μεταφορών, της βιομηχανίας και της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Η έκθεση αναφέρει επίσης ότι μέχρι το 2040 το φυσικό αέριο θα παρέχει το 25% του συνόλου των ενεργειακών αναγκών, και ότι το 85% των φυσικών πόρων αερίου που ακόμη είναι αναξιοποίητοι αρκούν για περισσότερο από 200 χρόνια με τον τρέχοντα ρυθμό παγκόσμιας κατανάλωσης.

Η έκθεση κάνει μία σχετικά χαμηλή εκτίμηση για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, με αποτέλεσμα πολλοί εμπειρογνώμονες να τη συνδέουν με τα συμφέροντα της εταιρείας στον τομέα του πετρελαίου.

 

 

Πηγές: http://climatenewsnetwork.net/exxon-energy-demand-increase-2040/ https://www.bloomberg.com/news/articles/2016-01-25/exxon-sees-energy-demand-rising-25-by-2040-as-population-grows

Διαφήμιση