Αρχική Καταστροφές Από το απόγευμα της Πέμπτης το κύμα κακοκαιρίας

Από το απόγευμα της Πέμπτης το κύμα κακοκαιρίας

0
Διαφήμιση

Προ των πυλών βρίσκεται το νέο κύμα κακοκαιρίας που θα πλήξει τη χώρα από το απόγευμα της Πέμπτης. Βασικά χαρακτηριστικά σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, είναι οι αναμένονται χιονοπτώσεις, σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στις νησιωτικές περιοχές, αλλά και θυελλώδεις άνεμοι.

Πιο αναλυτικά:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης (05/01/17) και μέχρι τις πρώτες ώρες της Παρασκευής (06/01/17) στα νησιά του Ιουνίου και στις παραθαλάσσιες περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς Ελλάδας, της δυτικής και νότιας Πελοποννήσου. Ανάλογα καιρικά φαινόμενα θα επικρατήσουν μέχρι το βράδυ της Παρασκευής κατά τόπους στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Επίσης χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το βράδυ της Πέμπτης και από τα βόρεια μέχρι και τη Δευτέρα (09/01/17) ακόμη και σε πεδινές περιοχές οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές. Συγκεκριμένα, από το βράδυ της Πέμπτης μέχρι και το απόγευμα της Παρασκευής χιόνια θα πέσουν στην Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη και τις βορειότερες περιοχές της Θεσσαλίας. Από το βράδυ της Παρασκευής χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά περιόδους στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια, την Πελοπόννησο, την ανατολική νησιωτική χώρα και την Κρήτη.

Παράλληλα η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση από την Παρασκευή και από τα βόρεια, η οποία θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή σε όλη τη χώρα. Παγετός – κατά τόπους ισχυρός και ολικός στα βόρεια ηπειρωτικά– θα επικρατήσει από το Σάββατο (07/01/17).

Σύμφωνα με την ΕΜΥ θυελλώδεις νότιοι άνεμοι (7 με 8 και πιθανόν 9 μποφόρ) θα πνέουν την Πέμπτη, οι οποίοι την Παρασκευή σταδιακά από τα δυτικά και βόρεια θα στραφούν σε βοριάδες, με την ίδια ένταση. Από το απόγευμα του Σαββάτου οι άνεμοι θα εξασθενήσουν.

Διαφήμιση