Αρχική Έξυπνα & Οικονομικά 4 tips για να οργανώσετε την ντουλάπα σας και να ντύνεστε καλύτερα

4 tips για να οργανώσετε την ντουλάπα σας και να ντύνεστε καλύτερα

0
Διαφήμιση

Αν έχεις σκοπό να βάλεις τάξη στην γκαρνταρόμπα σου και να εξοικονομήσεις χώρο και χρόνο υπάρχουν 4 μικρά και πρακτικά tips για να μοιάζει η γκαρνταρόμπα σου, από εδώ και πέρα, με ραφιέρα καταστήματος.

Bήμα πρώτο: Απομακρύνουμε ό,τι δεν φοράμε

Τα τελευταία δέκα χρόνια φοράς μόνο μαύρα και γκρι. Γιατί, λοιπόν, να κρατάς στην ντουλάπα σου κάτι που δεν αντιπροσωπεύει αυτή που είσαι σήμερα;

Είναι ωραίο να δενόμαστε με αντικείμενα, αλλά δεν είναι πιο ωραίο να προσφέρουμε στους ανθρώπους; Συγκέντρωσε όλα τα ρούχα και τα αξεσουάρ που δεν χρησιμοποιείς πια και πρόσφερέ τα σε οργανώσεις που φροντίζουν όσους τα έχουν πραγματικά ανάγκη. Δεν θα κάνεις μόνο χώρο, αλλά και καλό!

Βήμα δεύτερο: Τακτοποίησε τα ρούχα σου ανά είδος και χρώμα

Είναι εξακριβωμένα ο καλύτερος τρόπος για να βλέπεις πόσα ρούχα έχεις και τι είδους είναι αυτά. Παραδείγματος χάριν, μπορεί να έχεις πέντε midi μπεζ φορέματα και να μην το θυμώσουν καν με το να τα έχεις όλα σε διαφορετικούς αποθηκευτικούς χώρους.

Αν τα συγκεντρώσεις στον ίδιο και τα παρατηρείς κάθε φορά που ανοίγεις τα φύλα της ντουλάπας σου, θα το σκεφτείς διπλά πριν αγοράσεις ακόμα ένα μπεζ, κομψό φορεματάκι.

Βήμα τρίτο: Tα αξεσουάρ πρέπει πάντα να φυλάσσονται εκτός ντουλάπας

Καλό είναι να τακτοποιείς τα παπούτσια σου στην παπουτσοθήκη και ιδανικά με τα κουτιά τους, ώστε να μην σκονίζονται και να μην επηρεάζονται από τυχόν υγρασία.

Επίσης, και οι τσάντες πρέπει να παραμένουν μέσα στα προστατευτικά, βαμβακερά τους σακουλάκια. Αν δεν υπάρχει χώρος για διαφορετική φύλαξη.

Βήμα τέταρτο: Ξέχνα την περιβόητη «καρέκλα»

Όλες έχουμε μία μέσα στο υπνοδωμάτιό μας που λειτουργεί ως κρεμάστρα/καλόγερος/γκαρνταρόμπα και συσσωρεύουμε πάνω της ρούχα από ολόκληρη την εβδομάδα μας.

Με αυτόν τον τρόπο όμως, εκτός του ότι «ταλαιπωρούμε» τα ρούχα που στοιβάζουμε πάνω στην καρέκλα, τα «ξεχνάμε» αφού δεν είναι μέσα στην ντουλάπα μας όταν την ανοίγουμε και ψάχνουμε τι να φορέσουμε.

 

Πηγή: queen

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here