Αρχική Περιβάλλον Τη χειρότερη ρύπανση της δεκαετίας βιώνει το Παρίσι

Τη χειρότερη ρύπανση της δεκαετίας βιώνει το Παρίσι

0
Διαφήμιση

 

Το σύστημα μονά ζυγά για την είσοδο των αυτοκινήτων στο κέντρο της Πόλης, επέβαλαν οι αρχές του Παρισιού για να αντιμετωπίσουν τα επίπεδα ρύπανσης να έχουν ξεπεράσει κάθε όριο ανθρώπινης αντοχής.

 

Η απαγόρευση δεν ισχύει για ηλεκτρικά ή υβριδικά οχήματα, οχήματα με περισσότερους από τρεις επιβάτες, ξένα αυτοκίνητα, και οχήματα που χρησιμοποιούνται για διανομή τροφίμων ή καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

 

Σύμφωνα με την υπηρεσία που μετρά την ποιότητα του αέρα στη Γαλλία, πρόκειται για τη χειρότερη κρίση ρύπανσης εδώ και τουλάχιστον δέκα χρόνια.

 

Η ρύπανση μέσα και γύρω από το Παρίσι γενικά προκαλείται από σωματίδια γνωστά ως PM 10 (με διάμετρο μικρότερη από 10 χιλιοστά), που εκπέμπονται από οχήματα, εργοστάσια και οικιακή θέρμανση. Τα σωματίδια είναι πολύ μικρά για να φιλτράρονται από το στόμα και τα ρουθούνια, και καταλήγουν ευκολότερα στους πνεύμονες, προκαλώντας δυνητικά σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία.

 

 

 

 

 

Πηγή: euronews, http://www.dailymail.co.uk/news/article-4009896/Paris-chokes-worst-pollution-DECADE-cold-weather-no-wind-traps-exhaust-fumes-city.html

 

 

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣε 200 εκατ χρόνια το 24ωρο θα γίνει 25ωρο!
Επόμενο άρθροΝέο πειραματικό φάρμακο δίνει ελπίδες για την καταπολέμηση της μυϊκή ατροφίας στα παιδιά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ