Αρχική Ελληνικά Προϊόντα Ταχυδρομείστε την αλληλογραφία σας με πραγματικό άρωμα Ελλάδας σε όλο τον κόσμο!

Ταχυδρομείστε την αλληλογραφία σας με πραγματικό άρωμα Ελλάδας σε όλο τον κόσμο!

0
Διαφήμιση

 

Με το ζεστό άρωμα του ανθισμένου φασκόμηλου υποδέχονται τον φετινό χειμώνα τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, ενσωματώνοντας την καινοτομία της εκτύπωσης με την προσθήκη αρώματος στο γραμματόσημο των 2,62€.

 

Η νέα Αναμνηστική Σειρά Γραμματοσήμων περιλαμβάνει, εκτός από το «μυρωδάτο» φασκόμηλο, πέντε ακόμα «Ανθισμένα Βότανα της Ελληνικής Γης» και αποτελεί ύμνο στον πλούτο της ελληνικής υπαίθρου.

 

Με αφορμή την κυκλοφορία της Αναμνηστικής Σειράς Γραμματοσήμων «Ανθισμένα Βότανα της Ελληνικής Γης», η Καθηγήτρια του Τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Ελένη Σκαλτσα και ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ.Θεοφάνης Κωνσταντινίδης σημειώνουν:

 

«Η Ελλάδα είναι πλούσια σε φυτικούς οργανισμούς, διαθέτοντας τουλάχιστον 6.600 είδη και υποείδη Πτεριδοφύτων και Σπερματοφύτων. Η γεωγραφική τοποθέτηση της χώρας στην άκρη τριών ηπείρων, η τοπογραφία της, η κλιματική διαφοροποίηση των επιμέρους περιοχών της, το ποικίλο γεωλογικό υπόβαθρο και η ταραγμένη γεωιστορία της έχουν συμβάλλει στον πλούτο αλλά και στη σπανιότητα των ειδών της χλωρίδας, καθώς ένα ποσοστό περίπου 22% καταλαμβάνεται από ενδημικά φυτά, τα οποία δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στον κόσμο.

 

Ταυτόχρονα, η Ελλάδα έχει ευτυχίσει να διαθέτει γραπτή ιστορία τουλάχιστον 3.500 ετών. Η αρχέγονη αναζήτηση βοτάνων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας έχει καταγραφεί και μεταδοθεί στις επόμενες γενεές, θεμελιώνοντας τη σύγχρονη επιστήμη της Φαρμακευτικής.

 

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, περίπου το 80% του ανθρώπινου πληθυσμού χρησιμοποιεί μέχρι σήμερα κυρίως ή αποκλειστικά τα φαρμακευτικά φυτά ως μέθοδο θεραπείας.

 

Ορισμένα από τα φαρμακευτικά φυτά της ανατολικής Μεσογείου παρουσιάζονται σε αυτό το μικρό αφιέρωμα, γεφυρώνοντας την παραδοσιακή χρήση με τη σύγχρονη επιστήμη, την εμπειρία χιλιάδων ετών με τη σημερινή ανάγκη για απόδειξη και ερμηνεία των φαρμακευτικών ιδιοτήτων των βοτάνων.»

 

 

 

 

 

 

 

Διαφήμιση