Αρχική Ειδήσεις Στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων το Ταμείο Εξοικονομώ ΙΙ

Στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων το Ταμείο Εξοικονομώ ΙΙ

0
Διαφήμιση

Την ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) δύο νέων χρηματοδοτικών εργαλείων ενέκρινε ο Αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης.

Πρόκειται για το Ταμείο Εξοικονομώ ΙΙ και το Ταμείο Επιχειρηματικότητας ΙΙ (ΤΕΠΙΧ ΙΙ), με συνολικό διαθέσιμο προϋπολογισμό 1,5 δισ. ευρώ από δημόσιους και ιδιωτικούς πόρους.

Μέσα στο Δεκέμβριο θα ξεκινήσει η χρηματοδότηση με την εκταμίευση εγκεκριμένης προκαταβολής, η οποία αντιστοιχεί στο 25% του συνόλου των πόρων που θα διατεθούν μέσω του ΕΣΠΑ.

Ειδικότερα για το Ταμείο Εξοικονομώ ΙΙ εντάσσεται στο πλαίσιο της νέας δράσης «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» για την ενίσχυση παρεμβάσεων που αφορούν στη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης κατοικιών.

Η ενίσχυση θα αφορά είτε σε επιχορήγηση των ωφελούμενων είτε σε επιχορήγηση σε συνδυασμό με άτοκο ή χαμηλότοκο δάνειο. Για το Ταμείο Εξοικονομώ ΙΙ θα διατεθούν 68 εκατ. ευρώ για την καταβολή δανείων από το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ) προς ιδιοκτήτες με χαμηλά εισοδήματα.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του «Εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ» θα ανέλθει σε 500 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 248 εκατ. ευρώ θα διατεθούν από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ) του ΕΣΠΑ 2014-2020 και τα υπόλοιπα από ιδιωτικές συμμετοχές.

Διαφήμιση