Αρχική Επιχειρείν Σαρώνουν τα καταστήματα πώλησης ληγμένων τροφίμων – Δείτε το βίντεο!

Σαρώνουν τα καταστήματα πώλησης ληγμένων τροφίμων – Δείτε το βίντεο!

0
Διαφήμιση

 

Ένα δεύτερο σούπερ μάρκετ άνοιξε στην Κοπεγχάγη – πρωτεύουσα της Δανίας – που ονομάζεται WeFood και προσφέρει μόνο ληγμένα αγαθά, με τιμές χαμηλότερες έως και 50% από οποιαδήποτε άλλο σούπερ μάρκετ στην πόλη, γεγονός που καταδεικνύει την έλευση μιας νέας αλυσίδας στην Ευρώπη, ενδεχομένως και στην Ελλάδα!

 

Στη Δανία είναι νόμιμη η πώληση ληγμένων τροφίμων, εφόσον τα εμπορεύματα δεν είναι επικίνδυνα και διαφημίζονται ανοιχτά. «Εξετάζουμε προσεκτικά κάθε προϊόν για να δούμε αν είναι ακόμα αναλώσιμο», δήλωσε ο επικεφαλής της πρωτοβουλίας, Μπάσελ Χμάινταν.

 

Τα τοπικά σουπερ μάρκετ και οι παραγωγοί τροφίμων δωρίζουν προϊόντα στο Wefood και εθελοντές τα συλλέγουν και τα πουλούν στο κατάστημα. Οι πελάτες μπορούν να αγοράσουν μετά τα τρόφιμα με έκπτωση από 30% έως 50%.

 

Υπεύθυνη για τη λειτουργία των καταστημάτων είναι η DanChurchAid, μια οργάνωση για την καταπολέμηση της φτώχειας. Σύμφωνα με την οργάνωση, 800 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο υποφέρουν από την πείνα σε κάποιο βαθμό, αλλά περισσότερο από το ένα τρίτο των τροφίμων που παράγονται παγκοσμίως καταλήγει στα σκουπίδια.

 

Τα χρήματα που συγκεντρώνονται από την πώληση τροφίμων καταλήγουν στη DanChurchAid για τη χρηματοδότηση «επείγουσας βοήθειας και συστημάτων κοινωνικής προστασίας, καθώς και σχεδίων για την προώθηση οικολογικής αγροτικής παραγωγής», σύμφωνα με την οργάνωση.

 

Τα καταστήματα πώλησης ληγμένων τροφίμων μπορούν επίσης να συνεισφέρουν στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Σύμφωνα με την DanChurchAid, η βιομηχανία τροφίμων απελευθερώνει 3,3 δισεκατομμύρια τόνους αερίων του θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα της Γης.

 

https://www.youtube.com/watch?v=DFQ1k_oNic4

 

 

 

 

Πηγές: http://inhabitat.com/this-danish-grocery-store-selling-expired-goods-is-so-popular-that-its-opening-a-second-branch/ https://hulumagazine.com/wefood-sells-expired-food-only/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαφήμιση