Αρχική Καινοτομία Ρομπότ διασώστες σε μορφή τετράποδων

Ρομπότ διασώστες σε μορφή τετράποδων

0
Διαφήμιση

Καθώς η Ιταλία σταδιακά συνέρχεται από μια σειρά φονικών σεισμών, οι ερευνητές στο Ιταλικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Γένοβας κατασκευάζουν μια νέα γενιά ρομπότ για να εργαστούν στις ζώνες καταστροφής.

Το κλειδί για το τετράποδο ρομπότ, που ονομάζεται HyQ, ένα αρκτικόλεξο για το «Υδραυλικό τετράποδο», είναι η κινητικότητα του. Μπορεί να βηματίζει, να κινείται πάνω σε βράχους, να ανεβαίνει σκάλες, να πηγαίνει με την όπισθεν και να ξανασηκωθεί εάν χτυπήσει κάπου.

Για τον Κλαούντιο Σεμίνι υπεύθυνο του προγράμματος στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας: «Αναμένουμε ότι η μελλοντική έκδοση αυτού

του ρομπότ μπορεί να λειτουργήσει παράλληλα με τους διασώστες σε περίπου πέντε χρόνια. Μπορεί να μεταφέρει διάφορα είδη αισθητήρων, όπως αισθητήρες λέιζερ, κάμερες, ή μετρητές της μόλυνσης, αισθητήρες αερίου, για την παροχή εξ αποστάσεως πληροφοριών στους διασώστες ώστε να μπορούν να προγραμματίζουν καλύτερα τις αποστολές τους».

Κατά τη διάρκεια μιας επικίνδυνης επιχείρησης, το ρομπότ θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά υλικών ή την προσέγγιση περιοχών απρόσιτων στους διασώστες. Οι ερευνητές λένε ότι το σχήμα του ρομπότ είναι εμπνευσμένο από τετράποδα ζώα.

 

Πηγή: euronews, http://en.few-news.ru/at-the-institute-of-genoa-are-developing-a-robot-rescue-people.html

Διαφήμιση