Αρχική Ανακύκλωση Προς λειτουργία η πρώτη μονάδα επεξεργασίας νερού με ενέργεια από λύματα παγκοσμίως

Προς λειτουργία η πρώτη μονάδα επεξεργασίας νερού με ενέργεια από λύματα παγκοσμίως

0
Διαφήμιση

Η Δανία θα είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που θέτει σύντομα σε λειτουργία μια πρωτότυπη μονάδα η οποία χρησιμοποιεί ενέργεια από τα οικιακά και βιομηχανικά λύματα

για να τροφοδοτήσει με ενέργεια εγκαταστάσεις επεξεργασίας νερού. Η μονάδα θα εξυπηρετεί το Ώρχους (Aarhus) που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη και ο μεγαλύτερος λιμένας της Δανίας.

Η Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων, θα προμηθεύει φρέσκο νερό σε 200.000 κατοίκους και αναμένεται να παράγει από λύματα περισσότερο από το 192% της ενέργειας που χρειάζεται.

Το πλεόνασμα της ηλεκτρικής ενέργειας θα χρησιμοποιείται για την τροφοδότηση αντλιών νερού για τη διανομή του καθαρού νερού και, αν περισσεύει ακόμη ηλεκτρική ενέργεια, θα διοχετεύεται πίσω στο δίκτυο.

Η μέθοδος για την μετατροπή των λυμάτων σε χρησιμοποιήσιμη ενέργεια βασίζεται στο βιοαέριο. Τα απόβλητα και τα λύματα διοχετεύονται για επεξεργασία σε αεροστεγείς δεξαμενές με βακτήρια, τα οποία διασπούν τα οργανικά υλικά.

Με σταθερή θερμοκρασία 38 βαθμών Κελσίου, τα απόβλητα παράγουν βιοαέριο (κυρίως μεθάνιο), που καίγεται για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και θερμότητας.

Αν και η διαδικασία αυτή χρησιμοποιείται σε πολλές μονάδες επεξεργασίας λυμάτων ως μέσο εξουδετέρωσης επιβλαβών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, καμία δεν έχει προσπαθήσει μέχρι τώρα να αξιοποιήσει την ενέργεια για επαναχρησιμοποίηση σε τέτοια κλίμακα.

Οι αναβαθμίσεις της εγκατάστασης στο Marselisborg κόστισαν περίπου τρία εκατομμύρια ευρώ, και οι ιθύνοντες πιστεύουν ότι το νέο σύστημα θα αποσβέσει το κόστος μέσα σε μόλις πέντε χρόνια, χάρις στη μείωση του κόστους συντήρησης και το προστιθέμενο όφελος της πώλησης περίσσειας ηλεκτρικής ενέργειας στο δίκτυο.

 

Πηγές: https://www.newscientist.com/article/2114761-worlds-first-city-to-power-its-water-needs-with-sewage-energy/ http://inhabitat.com/danish-city-becomes-worlds-first-to-power-water-treatment-plant-with-sewage/ http://wakingtimesmedia.com/danish-city-becomes-first-world-power-water-treatment-plant-sewage/

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕ.Ε: Μείωση κατανάλωσης ενέργειας κατά 30% έως το 2030
Επόμενο άρθροΕντυπωσιακά φυτά που καταφέρνουν να ζουν στα 6.150 μέτρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ