Αρχική Ενέργεια Ε.Ε: Μείωση κατανάλωσης ενέργειας κατά 30% έως το 2030

Ε.Ε: Μείωση κατανάλωσης ενέργειας κατά 30% έως το 2030

0
Διαφήμιση

Ο νέος στόχος χρήσης της Ε.Ε είναι να εστιάσει στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την ανακαίνιση παλαιότερων, λιγότερο αποδοτικών κτιρίων, ώστε να επιτύχει να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 40% μέχρι το έτος 2030.

Ο νέος στόχος χρήσης θα βοηθήσει περαιτέρω, εστιάζοντας στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την ανακαίνιση παλαιότερων, λιγότερο αποδοτικών κτιρίων.

«Οι σημερινές προτάσεις έχουν τρεις βασικούς στόχους, την προτεραιότητα στην ενεργειακή απόδοση, την επίτευξη μίας παγκόσμιας ηγετικής θέσης στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, και την παροχή μιας δίκαιης συμφωνίας για τους καταναλωτές», αναφέρει η σχετική δήλωσε της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η ΕΕ θα δημιουργήσει επίσης νέα κίνητρα για «έξυπνους» μετρητές κατανάλωσης ενέργειας και καινοτόμο σχεδιασμό, προκειμένου να βοηθήσει τους προμηθευτές ενέργειας να κάνουν και οι ίδιοι περικοπές. Μέτρα θα υπάρξουν επίσης για την ενθάρρυνση περισσότερων Ευρωπαίων να παράγουν και να πωλούν το δικό τους ηλεκτρικό ρεύμα.

Προς το παρόν, το σχέδιο βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της πρότασης, αλλά αν περάσει από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο δεσμευτικός στόχος για 30% ενεργειακή απόδοση αναμένεται να προσελκύσει μέχρι και 177 δισεκατομμύρια ευρώ δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων ανά έτος, μεταξύ 2021-2030, και να δημιουργήσει περίπου 900.000 νέες θέσεις εργασίας στην ήπειρο.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here