Αρχική Υγεία - Διατροφή Μια συνταγή έκπληξη από τον σεφ Χρήστο Ρομπότο

Μια συνταγή έκπληξη από τον σεφ Χρήστο Ρομπότο

0
Διαφήμιση

Οι ντοματοκεφτέδες αλλιώς… Ο σεφ Χρήστος Ρομπότος προτείνει ντοματοκεφτέδες με ντρέσινγκ γιαουρτιού και κρέμα τυριού που θα δώσουν μία διαφορετική νότα στο καθημερινό τραπέζι.

 

Ντοματοκεφτέδες με ντρέσινγκ γιαουρτιού Complet της ΔΕΛΤΑ και κρέμα τυριού

ΥΛΙΚΑ:

  • Ντομάτες ώριμες 200γρ.
  • Αλεύρι Φαρινάπ 400γρ.
  • Κρεμμύδι ψιλοκομμένο 100γρ.
  • Φρέκα κρεμμυδάκια 50γρ.
  • Δυόσμος ψιλοκομμένος 20γρ.
  • Μαϊντανός 20γρ.
  • Ρίγανη 10γρ.
  • Μπέικιν Πάουντερ 5γρ.
  • Ελαιόλαδο 30γρ.

9

Κρέμα τυριού

ΥΛΙΚΑ: γιαούρτι 100 γρ complet της Δέλτα, κρέμα τυριού 50 γ, αλάτι 3 γρ, πιπέρι 2 γρ, μαϊντανό ψιλοκομμένο 10 γρ, λεμόνι 15 γρ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: τα ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά μέχρι να δέσουν μεταξύ τους και να είναι έτοιμα.

Ντοματοκεφτέδες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε στα τέσσερα και βγάζουμε όσο μπορούμε τα σπόρια. Τις κόβουμε σε χοντρά κυβάκια και τις αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι για περίπου 20 λεπτά μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους μαζί με λίγο αλάτι. Δεν τις στύβουμε.

Βάζουμε τις ντομάτες σε μια μικρή μπασίνα και προσθέτουμε το κρεμμύδι, τη ρίγανη, το δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και το αλεύρι όσο πάρουν για να γίνει ένας σφιχτός χυλός. σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι να κάψει.

Δεν πρέπει να ρίχνουμε τον χυλό πολύ κοντά γιατί θα κολλήσουν μεταξύ τους, και όταν ροδίσουν τα βγάζουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί. ετοιμάζουμε το πιάτο με συνοδευτικό την κρέμα τυριού που έχουμε φτιάξει.

 

Ο Χρήστος Ρομποτός είναι Executive Chef σε μια μεγάλη ξενοδοχειακή εταιρεία στην Ζάκυνθο και καθηγητής μαγειρικής στα ΙΙΕΚ Βεργή στην Πάτρα. Είναι μέλος της λέσχης αρχιμαγείρων Ελλάδος, Αθηνών και εκπρόσωπος της λέσχης στον νομό Αχαΐας.

Διαφήμιση