Αρχική Έξυπνα & Οικονομικά Γιατί αφυδατώνεται η επιδερμίδα μας το φθινόπωρο και τον χειμώνα;

Γιατί αφυδατώνεται η επιδερμίδα μας το φθινόπωρο και τον χειμώνα;

0
Διαφήμιση

 

Μπορεί να πίστευες ότι η χειρότερη εποχή για την επιδερμίδα σου είναι το καλοκαίρι, ωστόσο, σε ενημερώνουμε ότι το φθινόπωρο και ο χειμώνας μπορούν να προκαλέσουν μεγαλύτερα προβλήματα στην επιδερμίδα σου, γι’ αυτό καλό είναι να την προστατέψεις, τώρα που αρχίζουν τα κρύα.

 

Το κρύο και ο ξηρός αέρας και ο ξηρός αέρας των καλοριφέρ και των air condition μπορούν να “στεγνώσουν” και να αφυδατώσουν το δέρμα σου, αφαιρώντας τη φυσική του υγρασία.

 

Η επιδερμίδα σου μπορεί να γίνει θαμπή, να ξεφλουδίσει και να εμφανίσει δερματικά προβλήματα, όπως κοκκινίλες και τα εξανθήματα, αν δεν την φροντίσεις καλά.

 

 

Για να διατηρήσεις την υγεία της επιδερμίδας σου και τον χειμώνα προσπάθησε, λοιπόν, να ακολουθείς τις συμβουλές ομορφιάς που παραθέτουμε παρακάτω.

 

-Ενυδατώσου περισσότερο: Μην ξεχνάς να καθαρίζεις καλά το πρόσωπό σου πρωί και βράδυ και στη συνέχεια να εφαρμόζεις τις ενυδατικές κρέμες που ταιριάζουν στην επιδερμίδα σου. Το φθινόπωρο και τον χειμώνα προτίμησε να πάρεις πλούσιες ενυδατικές κρέμες που θα βοηθήσουν το δέρμα σου να μην ξεραθεί.

 

 

 

Βρες τα προϊόντα εκείνα που θα καταπραΰνουν, θα ενυδατώσουν σε βάθος και θα θρέψουν την επιδερμίδα, ενώ παράλληλα θα της προσφέρουν λάμψη και μια αίσθηση απαλότητας.

 

-Μην ξεχνάς το αντηλιακό: Όχι, το αντηλιακό δεν είναι μόνο για το καλοκαίρι γι’ αυτό φρόντισε να προστατεύεις το πρόσωπό σου από την ηλιακή ακτινοβολία το φθινόπωρο και τον χειμώνα.

 

Προσπάθησε να εφαρμόσεις το αντηλιακό σου το πρωί, 30 λεπτά προτού βγεις από το σπίτι σου ή επέλεξε μια ενυδατική κρέμα με υψηλό δείκτη προστασίας.

 

-Ενυδατώσου με πολύ νερό και σωστή διατροφή: Φρούτα, λαχανικά και τουλάχιστον δύο λίτρα νερό την ημέρα θα βοηθήσουν τον οργανισμό σου να ενυδατωθεί από μέσα προς τα έξω.

 

-Πες «ναι» στα serum και τις μάσκες ενυδάτωσης: Για να αποφύγεις την αφυδάτωση του προσώπου σου, ενέταξε στην ρουτίνα ομορφιάς σου τα serum και τις μάσκες ενυδάτωσης.

 

 

 

Αν δεν αντέχεις την αίσθηση του «τραβήγματος» του δέρματος, επέλεξε ένα serum που θα συμβάλλει στην άμεση ενυδάτωση της επιδερμίδας σου.

 

 

 

 

Πηγή: queen

 

Διαφήμιση