Αρχική Καινοτομία “Έξυπνη” βαλίτσα που δεν χάνεται ποτέ από το κινητό του ιδιοκτήτη της

“Έξυπνη” βαλίτσα που δεν χάνεται ποτέ από το κινητό του ιδιοκτήτη της

0

 

Όσοι ταξιδεύουν συχνά με μεγαλύτερες αποσκευές που δεν τοποθετούνται στην καμπίνα του αεροσκάφους έχουν ένα άγχος: μη χαθεί η βαλίτσα!

 

 

 

Τον «πονοκέφαλο» αυτόν έρχεται να καταπολεμήσει η «έξυπνη» αποσκευή Bluesmart με σύστημα GPS, το οποίο καταγράφει τη θέση της ανά τον κόσμο. Κατασκευασμένη από πολυκαρβονικό υλικό Makrolon και ενισχυμένο νάιλον, αντιστέκεται σε σκισίματα και φθορές.

 

 

 

Η ενσωματωμένη μπαταρία επιτρέπει τη φόρτιση των ηλεκτρονικών συσκευών του ιδιοκτήτη της. Η Bluesmart διαθέτει ακόμα ψηφιακή κλειδαριά που «μιλάει» με το smartphone και μπορεί να κλειδωθεί ή να ξεκλειδωθεί εξ αποστάσεως.

 

 

 

Επειδή όμως, ως γνωστόν, η πολλή τεχνολογία και το ντιζάιν στοιχίζουν, η Bluesmart συνοδεύεται από τη μάλλον «κόκκινη» τιμή των 592 δολαρίων – δηλαδή περίπου 557 ευρώ. Προς αποφυγήν των απολεσθεισών αποσκευών ωστόσο υπάρχει και η πιο οικονομική λύση των ετικετών ταυτοποίησης μέσω ραδιοσυχνοτήτων (RFID).

 

Η βασική διαφορά μεταξύ των ετικετών γραμμικού κώδικα που χρησιμοποιούνται τώρα και των ετικετών RFID εντοπίζεται στο ότι στην πρώτη περίπτωση ο υπάλληλος της αεροπορικής εταιρείας οφείλει να σαρώσει το barcode με το ειδικό «πιστόλι», τη στιγμή που στη δεύτερη περίπτωση η ετικέτα από μόνη της εκπέμπει ραδιοκύματα που μπορούν να «διαβαστούν» αυτόματα από έναν σαρωτή RFID που βρίσκεται στον χώρο.

 

Στις αρχές του 2016, οι αμερικανικές αερογραμμές Delta άρχισαν να κολλούν στις αποσκευές ετικέτες ταυτοποίησης μέσω ραδιοσυχνοτήτων προκειμένου να μπορούν να παρακολουθούν την πορεία τους.

 

Εν όψει εορτών μάλιστα η εταιρεία ανακοίνωσε την αναβάθμιση του συστήματός της, επιτρέποντας πλέον στους πελάτες της να βλέπουν σε πραγματικό χρόνο πού βρίσκεται η βαλίτσα τους μέσω του app της (για iOS και Android), Fly Delta.

 

 

 

Σύμφωνα με τους ειδικούς, εκτιμάται ότι εν λόγω τεχνολογία θα μπορούσε να γλιτώσει στις αεροπορικές εταιρείες περί τα 3 δισ. δολάρια σε βάθος χρόνου επτά ετών, ποσό που σχετίζεται με αποζημιώσεις από την καταστροφή ή απώλεια των αποσκευών.

 

 

 

 

 

Πηγή: http://www.notey.com/blogs/bluesmart tovima

 

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here