Αρχική Ειδήσεις Βραστήρες και τοστιέρες στο στόχαστρο της Κομισιόν λόγω ενεργειακής κατανάλωσης

Βραστήρες και τοστιέρες στο στόχαστρο της Κομισιόν λόγω ενεργειακής κατανάλωσης

0
Διαφήμιση

Βραστήρες, τοστιέρες, πιστολάκια μαλλιών και γενικότερα ηλεκτρικές συσκευές υψηλής ενεργειακής κατανάλωσης θα πρέπει να …αλλάξουν σύμφωνα με τους νέους κανόνες που προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να ανταποκριθεί πιο εύκολα η Ευρωπαϊκή Ένωση στους κλιματικούς της στόχους.

Νέοι κανόνες εξοικονόμησης ενέργειας αναμένεται να προταθούν για ανελκυστήρες, ηλιακούς συλλέκτες, συστήματα ελέγχου και αυτοματισμού, καθώς και για φορτηγά με ψυγεία, μεταξύ άλλων.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επικύρωσε τη συμφωνία του Παρισιού, η οποία είχε αρχικά συμφωνηθεί το περασμένο έτος και η οποία υποχρεώνει τα κράτη-μέλη να μειώσουν δραστικά τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου για την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Τα σχέδια για τη λεγόμενη «νομοθεσία οικολογικού σχεδιασμού» θα ανακοινωθούν αργότερα αυτό το έτος και στη συνέχεια η Κομισιόν θα διαπραγματευτεί με τους κατασκευαστές και τις βιομηχανικές ομάδες πριν τα νέα προϊόντα βγουν στην αγορά.

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Φρανς Τίμερμανς, δήλωσε ότι η νομοθεσία είναι αναγκαία για την επίτευξη των κλιματικών στόχων που συμφωνήθηκαν από σχεδόν 200 κράτη στο Παρίσι πριν από ένα χρόνο.

Η Επιτροπή εκτιμά ότι μέσω πρωτοβουλιών οικολογικού σχεδιασμού που εφαρμόζονται ήδη, όπως οι λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας και τα πιο αποτελεσματικά στεγνωτήρια ρούχων, ο κάθε καταναλωτής εξοικονομεί ήδη ηλεκτρική ενέργεια αξίας περίπου 330 ευρώ το χρόνο.

Η Ε.Ε. απαγόρευσε επίσης τις ηλεκτρικές σκούπες υψηλής ενέργειας το 2014, με ακόμη χαμηλότερες απαιτήσεις ενέργειας να έχουν προγραμματιστεί για το επόμενο έτος.

Διαφήμιση