Αρχική Ειδήσεις Βιολογικά καλλυντικά: Λάμψη βγαλμένη από τη… φύση

Βιολογικά καλλυντικά: Λάμψη βγαλμένη από τη… φύση

0
Διαφήμιση

Η εντυπωσιακή στροφή των καταναλωτών στα βιολογικά τρόφιμα και η αυξανόμενη ανάγκη τους για ασφαλή προϊόντα, κινεί, στην αγορά των βιολογικών προϊόντων ένα κομμάτι που δεν…περνά από το στομάχι, εκείνο των βιολογικών καλλυντικών.

Με τον ίδιο τρόπο που ο καταναλωτής ανησυχεί και για αυτά που τρώει, ανησυχεί και για αυτά που βάζει στο δέρμα του, αφού πια γνωρίζει καλά ότι οι ουσίες που περιέχονται στα καλλυντικά απορροφώνται από τους ιστούς του οργανισμού. Στην ανάγκη αυτή «απαντούν» τα βιολογικά καλλυντικά που αφενός δεν προκαλούν τοξικότητα στον οργανισμό, αφ’ ετέρου είναι φιλικά προς το περιβάλλον.

Απαλλαγμένα από τοξικά και καρκινογόνα συντηρητικά όπως τα parabens, χωρίς πετροχημικά, βαζελίνη ή παραφίνη και μεταλλαγμένες ουσίες, πρόσθετα χρώματα ή αρώματα και οτιδήποτε τοξικό για την επιδερμίδα, τον οργανισμό και το περιβάλλον, τα βιολογικά καλλυντικά φτιάχνονται από εδώδιμες ύλες, από προϊόντα της καθημερινής μας διατροφής, και συγκεκριμένα από πιστοποιημένα τρόφιμα βιολογικής καλλιέργειας.

Οι συνταγές ομορφιάς της γιαγιάς, που έβαζε στο πρόσωπό της ό,τι υπήρχε στο καθημερινό τραπέζι, κλείνονται σε μικροσκοπικά μπουκαλάκια, εκτελεσμένες με τα πιο αγνά συστατικά της φύσης. Συστατικά που έχουν παραχθεί χωρίς χημικά λιπάσματα, εντομοκτόνα, ζιζανιοκτόνα και άλλου είδους φυτοφάρμακα.

Τα βιολογικά καλλυντικά φτιάχνονται από βιολογικά συστατικά, όπως μαστιχέλαιο Χίου, γνωστό για τις θεραπευτικές και αντιμικροβιακές του ιδιότητες, το ελαιόλαδο, ηλιέλαιο, σησαμέλαιο, σιτέλαιο, σογιέλαιο, λινέλαιο, λάδι από αβοκάντο, αγριοτριαντάφυλλο, πράσινο τσάι, χυμούς φρούτων (ανανά, γκρέιπφρουτ, πορτοκαλιού).

Επίσης, τα δημητριακά, βρώμη, γάλα ρυζιού και σόγιας, γάλα και έλαια αμυγδάλου, αλόη, αγγούρι, καλέντουλα, μάραθο και θυμάρι, μολόχα και φασκόμηλο, χαμομήλι, εχινάτσεα και σπιρουλίνα και οι τιμές τους δεν ξεπερνούν τις μέσες τιμές και των συμβατικών προϊόντων της αγοράς.

Για τη διατήρησή τους χρησιμοποιούνται συντηρητικά τροφίμων. Γι’ αυτό και βασικό μειονέκτημά τους είναι ο μικρότερος χρόνος ζωής σε σχέση με τα συμβατικά καλλυντικά της αγοράς.

Τα βιολογικά προϊόντα περιποίησης έχουν χρόνο ζωής περίπου 3 έτη, εφόσον διατηρούνται σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, περίπου 25οC. Ακριβώς για λόγους μεγαλύτερης προστασίας του προϊόντος από τις περιβαλλοντικές συνθήκες αποφεύγονται στη συσκευασία αυτών των καλλυντικών τα βαζάκια και προτιμώνται τα σωληνάρια.

 

 

Πηγή: Healthday, stogiatro

Διαφήμιση