Αρχική Ειδήσεις COP22: Δεσμεύσεις για μείωση των θανάτων από τη μόλυνση του περιβάλλοντος

COP22: Δεσμεύσεις για μείωση των θανάτων από τη μόλυνση του περιβάλλοντος

0
Διαφήμιση

Δέσμευση για εντατικοποίηση των προσπαθειών μείωσης των θανάτων που οφείλονται στη μόλυνση του περιβάλλοντος ανέλαβαν οι υπουργοί Περιβάλλοντος και Υγείας, καθώς επίσης και ανώτεροι φορείς στο πλαίσιο της συνόδου για την κλιματική αλλαγή COP 22 στο Μαρακές.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) υπολογίζει ότι οι θάνατοι που συνδέονται με τη ρύπανση του περιβάλλοντος, ανέρχονται ετησίως περί τους 12,6 εκατομμύρια. Από αυτούς, 6,5 εκατομμύρια, σχετίζονται με την ατμοσφαιρική ρύπανση, από οικιακές και εξωτερικές πηγές.

Οι διαβουλεύσεις οδήγησαν στην υπογραφή της «Διακήρυξης για την Υγεία, το Περιβάλλον και την Κλιματική Αλλαγή». Στόχος είναι να μειωθούν οι θάνατοι που σχετίζονται με τη ρύπανση, μέσω μιας νέας παγκόσμιας πρωτοβουλίας για την προώθηση της καλύτερης διαχείρισης των περιβαλλοντικών και κλιματικών κινδύνων για την υγεία.

Όπως έγινε γνωστό, οι περισσότεροι θάνατοι που σχετίζονται με τη ρύπανση του περιβάλλοντος εμφανίζονται σε χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος χώρες. Ωστόσο, η εξωτερική ρύπανση του αέρα είναι διαδεδομένη και σε χώρες υψηλού εισοδήματος.

Περί το 94% των θανάτων από ρύπανση του αέρα οφείλεται σε μη μεταδοτικές ασθένειες, κυρίως καρδιαγγειακών παθήσεων, εγκεφαλικού, χρόνιας αποφρακτικής πνευμονικής νόσου και καρκίνο των πνευμόνων. Η ατμοσφαιρική ρύπανση αυξάνει επίσης τον κίνδυνο για οξείες λοιμώξεις του αναπνευστικού. Ιδίως η εσωτερική ρύπανση του αέρα, προκαλεί περίπου το ήμισυ του συνόλου των παιδικών θανάτων από πνευμονία.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, εκατοντάδες χιλιάδες θάνατοι κάθε χρόνο οφείλονται σε άμεσες επιπτώσεις των κλιματικών αλλαγών, ενώ αναμένεται αυξητική τάση αν δε βρεθεί κάποια απάντηση. Αυτή την απάντηση στις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, σκοπεύει να δώσει η Διακήρυξη.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΒιολογικά καλλυντικά: Λάμψη βγαλμένη από τη… φύση
Επόμενο άρθροΚομισιόν: Έγκριση του σχεδίου στήριξης των ΑΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ