Αρχική Ενέργεια Το μεγαλύτερο εργοστάσιο ηλιακής ενέργειας στον κόσμο κατασκευάστηκε στην Ινδία

Το μεγαλύτερο εργοστάσιο ηλιακής ενέργειας στον κόσμο κατασκευάστηκε στην Ινδία

0
Διαφήμιση

Η μεγαλύτερη ηλιακή μονάδα παραγωγής ενέργειας στον κόσμο με εγκατεστημένη ισχύ 648 MW κατασκευάστηκε στην πόλη του Kamudhi στην περιοχή Ramanathapuram του Ταμίλ Ναντού.

Η εγκατάσταση επιφάνειας 2.500 στρεμμάτων κατασκευάστηκε σε χρόνο ρεκόρ, μόλις οκτώ μηνών, παρά τους μουσώνες και τις πλημμύρες στην περιοχή, και έχει ισοδύναμο μέγεθος με σχεδόν 60 Ταζ Μαχάλ, ενώ οι ηλιακοί συλλέκτες και μόνο έχουν ίση επιφάνεια με 476 γήπεδα ποδοσφαίρου.

Το φωτοβολταϊκό πάρκο, που βρίσκεται στο νότιο τμήμα της ασιατικής χώρας, είναι σε θέση να παράγει 648 μεγαβάτ καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας και θα βοηθήσει την Ινδία να εκπληρώσει το στόχο τροφοδότησης 60 εκατομμυρίων σπιτιών με ηλιακή ενέργεια μέχρι το 2022.

Το τεράστιο φωτοβολταϊκό πάρκο χτίστηκε μέσα σε μόλις οκτώ μήνες από 8.500 εργάτες στο Καμουτί του Ταμίλ Ναντού. Η μονάδα αποτελείται από 2.500.000 ηλιακά πάνελ, 27.000 τόνους δομικών υλικών και 6.000 χιλιόμετρα καλωδίων. Το συνολικό κόστος της εγκατάστασης έφτασε τα 679 εκατομμύρια δολάρια.

Ο τεράστιος αριθμός ηλιακών συλλεκτών καθαρίζεται καθημερινά από ένα ρομποτικό σύστημα, που τροφοδοτείται το ίδιο από ηλιακή ενέργεια.

Το νέο φωτοβολταϊκό πάρκο θα βοηθήσει την ινδική κυβέρνηση στην επίτευξη των φιλόδοξων στόχων για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 33%-35% ως το 2030, και την παραγωγή του 40% της ενέργειας της χώρας από μη ορυκτά καύσιμα.

 

Πηγή: http://timesofindia.indiatimes.com/india/Adani-Group-launches-worlds-largest-solar-power-plant-in-Tamil-Nadu/articleshow/54443678.cms http://www.ecowatch.com/worlds-largest-solar-plant-2011318629.html http://hiddencopy.com/worlds-largest-solar-power-plant-inaugurated-by-the-adani-group-in-tamil-nadu/

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔωρεάν 1.232 ιατρικές πράξεις στους κατοίκους της Αστυπάλαιας
Επόμενο άρθροΈνας στους επτά Ευρωπαίους έχει AIDS και δεν το γνωρίζει!