Αρχική Υγεία - Διατροφή Δωρεάν 1.232 ιατρικές πράξεις στους κατοίκους της Αστυπάλαιας

Δωρεάν 1.232 ιατρικές πράξεις στους κατοίκους της Αστυπάλαιας

0
Διαφήμιση

Για 18η συνεχή χρονιά, 25 εθελοντές γιατροί όλων των ειδικοτήτων και νοσηλευτές, βρέθηκαν από τις 12 έως 17 Νοεμβρίου 2016 κοντά στους κατοίκους της Αστυπάλαιας.

Η ιατρική ομάδα της ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΑΓΚΑΛΙΑΣ εξέτασε  το σύνολο των παιδιών του Νηπιαγωγείου, Δημοτικού και πολλά βρέφη, ενώ πέραν των αναμενόμενων στόχων ήταν η προσέλευση των ενηλίκων στο Κέντρο Υγείας.

Στα παιδιά πραγματοποιήθηκαν παιδιατρικές, παιδοχειρουργικές, καρδιολογικές, οδοντιατρικές, ορθοπεδικές και οφθαλμολογικές εξετάσεις και στους ενήλικες πραγματοποιήθηκαν παθολογικές, οφθαλμολογικές, καρδιολογικές, υπερηχογραφήματα, ακτινολογικές, γυναικολογικές και βιοχημικές εξετάσεις.

Έγινε δωρεάν εμβολιασμός στους ενήλικες για τον πνευμονιόκοκκο, ενώ εμβολιάστηκαν και τα παιδιά.

Το σύνολο των ιατρικών πράξεων στην Αστυπάλαια ανέρχεται στις 1.232 εκ των οποίων οι 406 αφορούν στα παιδιά.

Τα περιστατικά τα οποία χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης παραπέμφθηκαν στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Σεμινάριο Βασικής Υποστήριξης της Ζωής από εξειδικευμένους εκπαιδευτές – γιατρούς. Το Σεμινάριο παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί, υπάλληλοι του Δήμου και γονείς. Στους συμμετέχοντες δόθηκαν βεβαιώσεις παρακολούθησης του Σεμιναρίου.

Κατά τη διάρκεια παραμονής της ομάδας των γιατρών στην Αστυπάλαια, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με εκπαιδευτικούς, γονείς και εφήβους προκειμένου να θέσουν τα προβλήματα που τους απασχολούν.

Χορηγός της Εκστρατείας ήταν η LIDLHELLASκαι του Σεμιναρίου Βασικής Υποστήριξης της Ζωής η INTERAMERICAN.

 

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here