Αρχική Υγεία - Διατροφή Το κάπνισμα μειώνει τη διάρκεια ζωής περισσότερο από το AIDS!

Το κάπνισμα μειώνει τη διάρκεια ζωής περισσότερο από το AIDS!

0

Τις καταστροφικές συνέπειες του καπνίσματος σε σχέση με το AIDS διερεύνησαν αμερικανοί επιστήμονες οι οποίοι κατέληξαν στο εντυπωσιακό συμπέρασμα πως το κάπνισμα μπορεί να έχει ακόμη και διπλάσια επίπτωση από ό,τι ο ιός HIV στο προσδόκιμο ζωής των ασθενών, οι οποίοι κάνουν αντι-ιική θεραπεία.

Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και του Γενικού Νοσοκομείου της Μασαχουσέτης, με επικεφαλής τον δρα Κρίσνα Ρέντι, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για τα λοιμώδη νοσήματα “Journal of Infectious Diseases”.

Οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ένας 40χρονος ασθενής με AIDS που είναι καπνιστής, συντομεύει τη διάρκεια της ζωής του κατά 6,3 (οι γυναίκες) έως 6,7 χρόνια (οι άνδρες), σε σχέση με έναν συνομήλικο μη καπνιστή ασθενή. Η μείωση του προσδόκιμου ζωής μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και τα οκτώ χρόνια, μόνο εξαιτίας του καπνίσματος.

Τα καλά νέα είναι ότι αν ο ασθενής κόψει το κάπνισμα, μπορεί να αυξήσει σημαντικά το προσδόκιμο ζωής του – και ποτέ δεν είναι αργά για να το κόψει κανείς.

Αν ο ασθενής κόψει το τσιγάρο στα 40 του, ξανακερδίζει από 4,6 χρόνια έως 5,7 χρόνια στο προσδόκιμο ζωής του.

Το ποσοστό των καπνιστών είναι σημαντικά αυξημένο μεταξύ των ασθενών με AIDS. Οι σύγχρονες αντι-ιικές θεραπείες επιτρέπουν στους ασθενείς να ζουν πολύ περισσότερο από ό,τι στο παρελθόν, όμως οι καπνιστές με AIDS αναπτύσσουν παθήσεις σχετικές με το κάπνισμα, όπως καρκίνο των πνευμόνων, καρδιοπάθεια και χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, σε ποσοστά υψηλότερα από τους καπνιστές που δεν έχουν AIDS.

 

Πηγές: http://www.i4u.com/2016/11/116981/smoking-shortens-life-people-hiv-more-hiv-itself https://www.eurekalert.org/pub_releases/2016-11/mgh-sms110116.php

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here