Αρχική Ειδήσεις Τεράστιοι σταθμοί ηλιακής ενέργειας θα κατασκευαστούν στο Τσερνόμπιλ

Τεράστιοι σταθμοί ηλιακής ενέργειας θα κατασκευαστούν στο Τσερνόμπιλ

0
Διαφήμιση

Σε… ενεργειακή “όαση” θα μετατρέψουν την απαγορευμένη ζώνη γύρω από τον πυρηνικό αντιδραστήρα του Τσερνόμπιλ, που υπέστη καταστροφή το 1986, δυο κινέζικες εταιρείες που σχεδιάζουν να κατασκευάσουν σταθμούς ηλιακής ενέργειας.

Αυτό γνωστοποίησε ο Σου Χουά, πρόεδρος της GCL-SI, μίας από τις επιχειρήσεις που έχουν αναλάβει το σχέδιο.

Ο πυρηνικός αντιδραστήρας του Τσερνόμπιλ στην Ουκρανία περιβάλλεται από μία ζώνη αποκλεισμού έκτασης περίπου 25.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, αποτελούμενη από δάση και ελώδεις εκτάσεις, που σε μεγάλο βαθμό παραμένουν εκτός ορίων μετά την καταστροφή του 1986.

Οι εταιρείες δεν αποκάλυψαν λεπτομέρειες για το πού θα κατασκευαστεί ή πόσο θα κοστίσει η νέα μονάδα ηλιακής ενέργειας. Ωστόσο, οι ιθύνοντες αναφέρουν με σιγουριά ότι το έργο θα είναι ασφαλές για τους εργαζόμενους.

Το εργοστάσιο θα παράγει περίπου 1.000 μεγαβάτ ενέργειας στην αιχμή της ικανότητας, αρκετή για να τροφοδοτήσει περίπου 164.000 σπίτια.

Με 43 γιγαβάτ εγκατεστημένης ισχύος μέχρι το τέλος του έτους, η Κίνα είναι σήμερα η κορυφαία παραγωγός ηλιακής ενέργειας στον κόσμο, και είναι επίσης υπεύθυνη για την παραγωγή του 72% εξαρτημάτων και εξοπλισμού της βιομηχανίας ηλιακής ενέργειας σε παγκόσμιο επίπεδο, για το περασμένο έτος.

 

Πηγές: https://www.rt.com/news/367747-chernobyl-china-solar-power/ http://inhabitat.com/china-is-building-a-giant-solar-plant-at-chernobyl/ http://dailycaller.com/2016/11/21/china-is-building-a-giant-solar-plant-at-chernobyl/

Διαφήμιση